ΠΑΤΡΑ : Football League: Επεισόδια και διακοπή στον αγώνα Παναχαϊκή - Κέρκυρα Κ19

ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΠΗΝ 

Το παιχνίδι ανάμεσα στην Παναχαϊκή και την Κέρκυρα για τον ημιτελικό της Football League Κ19 διεκόπη οριστικά μετά το 2-0 των Φαιάκων και την είσοδο οπαδών των γηπεδούχων στον αγωνιστικό χώρο.



Όλα τα είχαμε δει στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά διακοπή αγώνα Νέων λόγω εισόδου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο δεν είχαμε ξαναδεί. Όχι τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου (6/4) καθώς πλέον συνέβη και αυτό στην αναμέτρηση της Παναχαϊκής με την Κέρκυρα η οποία ποτέ δεν ολοκληρώθηκε.
Οι δυο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες το Σάββατο το μεσημέρι στον έναν εκ των ημιτελικών του πρωταθλήματος με φόντο μια θέση στον τελικό. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Τσάνη και στο 86' έγινε το 0-2 από τον Στεργίου ο οποίος σύμφωνα με όσους βρέθηκαν στο γήπεδο πανηγύρισε προκλητικά προς τους οπαδούς της Παναχαϊκής ενώ το ίδιο έγινε λίγο αργότερα και από τον πάγκο της ομάδας των Φαιάκων.
Τότε φίλοι των γηπεδούχων, καθώς στο ματς είχε τουλάχιστον 500 άτομα, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκαν απειλητικά προς τους παίκτες της Κέρκυρας οι οποίοι έσπευσαν να αποχωρήσουν προς τα αποδυτήρια. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι το ξύλο μεταφέρθηκε και στα αποδυτήρια της Κέρκυρας από τους οπαδούς της Παναχαϊκής ενώ στα χέρια ήρθαν και οι παίκτες των δυο ομάδων.
Τελικά ο διαιτητής Ρούτσης από την Κόρινθο πήρε την απόφαση να διακόψει οριστικά το ματς το οποίο αναμένεται να πάρει στα χαρτιά η Κέρκυρα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 6 Απριλίου συνάδελφοι δημοσιογράφοι, από οπαδούς της Παναχαϊκής, κατά την διάρκεια του ημιτελικού αγώνα πρωταθλήματος Νέων της Φούτμπολ Λιγκ, Παναχαϊκή-Κέρκυρα.
Ομάδα οπαδών κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος τους ρωτώντας εάν κατέγραψαν σε video τα επεισόδια με τα κινητά τους τηλέφωνα ζητώντας τους να τους τα παραδώσουν και όταν οι συνάδελφοι αρνήθηκαν, τους προπηλάκισαν απειλώντας την σωματική τους ακεραιότητα. 
Χάρις στην παρέμβαση μέλους του επιτελείου της Παναχαϊκής αλλά και φιλάθλων της ομάδας, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Η ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί την διοίκηση της Παναχαϊκής αλλά και τους πραγματικούς φιλάθλους της ομάδας -που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία- να απομονώσουν τα ακραία στοιχεία που μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρουν με την συμπεριφορά τους στο σωματείο, αμαυρώνοντας την μεγάλη ιστορία της ομάδας, εκθέτοντας την διοίκησή της και διασύροντας τη πόλη της Πάτρας.
Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλους ότι οι δημοσιογράφοι, δεν απειλούνται, δεν εκφοβίζονται και δεν υποκύπτουν σε οποιαδήποτε μορφή βίας και θα συνεχίσουν να ασκούν το έργο τους προς όφελος του αθλητισμού.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι η Διοίκηση της Παναχαϊκής αλλά και οι φίλαθλοι της ομάδας, θα πράξουν ότι χρειάζεται  και δεν θα επιτρέψουν στο μέλλον ανάλογες συμπεριφορές σε βάρος λειτουργών της ενημέρωσης οι οποίοι αποδεδειγμένα και διαχρονικά έχουν συμβάλλει στην ανάδειξη και προκοπή του Πατραϊκού αθλητισμού στο σύνολό του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου