Friesland Campina Hellas Επένδυση €5 εκατομμύριωντο 2019 στο Πρότυπο Εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ ΠάτραςΗ Friesland Campina Hellas, ανακοίνωσε νέα επένδυση ύψους €5 εκατομμυρίων για το Πρότυπο Εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα.Η υλοποίηση της επένδυσης θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί εντός του 2019,ένα έτος-σταθμό για το ΝΟΥΝΟΥ που γιορτάζει φέτος τα 90 χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα.

Το Επενδυτικό Σχέδιο 2019 εντάσσεται στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πορείας και μακροχρόνιας στρατηγικής της εταιρείας αυξάνοντας την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου κατά 50% .Περιλαμβάνει επέκταση βιομηχανικών κτιρίων και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού παραγωγής με τα αντίστοιχα συστήματα ελέγχου και αυτοματισμών, κυρίως στα στάδιαεπεξεργασίας και αποθήκευσης γάλακτος.
Με αφορμή την επένδυση, οΔιευθύνων Σύμβουλος της FrieslandCampina  Hellas, Κωνσταντίνος Μαγγιώρος δήλωσε:«Το 2019 αποτελεί μία χρονιά - ορόσημο για την FrieslandCampinaHellas καθώς το αγαπημένο μας ΝΟΥΝΟΥ κλείνει 90 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η σημαντική αυτή επέτειος θα επισφραγιστεί με μία νέα επένδυση της τάξεως των €5 εκατομμυρίων στο Πρότυπο Εργοστάσιό μας στην Πάτρα.Σε όλη μας την πορεία επενδύουμε σταθερά στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, φροντίζοντας να παρέχουμε προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας στους καταναλωτές μας. Αυξάνοντας κατά 50% την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου μας εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή για την εταιρεία μας και τα προϊόντα ΝΟΥΝΟΥ,δίνοντας την υπόσχεση να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμεγενιές και γενιές Ελλήνων».

ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΝΟΥΝΟΥ

Το εργοστάσιο της Πάτραςδημιουργήθηκε το 2004και λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Η συνολική ετήσια παραγωγή τουανέρχεται σήμερα στους 75.000 τόνους γαλακτοκομικών προϊόντων, που μεταφράζονται σε 76 εκατομμύρια τεμάχια προϊόντων.Το εργοστάσιο παράγει τα γάλατα υψηλής θερμικής επεξεργασίας ΝΟΥΝΟΥ FAMILY, NOYNOYkid, Noulac, NOYΝOYCalciPlus, Choice, τις κρέμες γάλακτος NOYNOY και τη σειρά γιαουρτιών NOYNOY σε ποικίλες συσκευασίεςκαι αποτελεί περιφερειακό κέντρο διανομής της εταιρείας για τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και μεγάλο μέρος της Μακεδονίας.

Στο εργοστάσιο αξιοποιούμε την παραγωγή αυστηρά επιλεγμένων κτηνοτροφικών μονάδων για την παραγωγή υψηλής ποιότητας γαλακτοκομικών προϊόντων ΝΟΥΝΟΥ.  Επενδύουμε στη συνεχή κατάρτιση και υποστήριξη τωνΕλλήνων γαλακτοπαραγωγών, μέσω της παρουσίας ομάδας επιστημονικών και τεχνικών συμβούλων στους χώρους πρωτογενούς παραγωγής,στοχεύοντας στην αποδοτικότερη διαχείριση κάθε συνεργαζόμενης φάρμας.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσειςτου εργοστασίου βρίσκονται σε ιδιόκτητο οικόπεδο εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Πάτρας συνολικής έκτασης 60 στρεμμάτων. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις καλύπτουν συνολική έκταση 13.000 m² και περιλαμβάνουνεκτός από το κεντρικό κτίριο παραγωγής, κτίριο αποθήκης πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας,κτίριο αποθήκης έτοιμων προϊόντων υπό ψύξη,κτίριο βοηθητικών δικτύων και Τεχνικών Υπηρεσιών, σύγχρονη μονάδα βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων και βοηθητικά κτίρια (όπως αποθήκες εξοπλισμού, τεχνικοί οικίσκοι, κτίριο εισόδου, δεξαμενές εξωτερικής αποθήκευσης).

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ

Το Εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρααποτελεί το πρώτο πιστοποιημένο εργοστάσιο παραγωγής υγρών βρεφικών και παιδικών γαλάτων της FrieslandCampinaπαγκοσμίως. Ακολουθεί τα εσωτερικά πρότυπα λειτουργίας της μητρικής εταιρείας FoQus, που προσφέρουν την εγγύηση ότι τα προϊόντα και οι διαδικασίες παραγωγής συμμορφώνονται με τα υψηλότερα κριτήρια ποιότητας και ασφάλειας. Παράλληλα, έχει πιστοποιηθεί με το πρότυπο ασφάλειας τροφίμων FSSC 22000, το πρότυπο υγιεινής και ασφάλειας OHSAS (ISO 18001) και το περιβαλλοντικό πρότυπο ISO 14001.

Το εργοστάσιο βραβεύτηκε το 2017 με το GOLDENQUALITYAWARD για την επίτευξη 1500 ημερών χωρίς ποιοτικά προβλήματα. Επίσης, η εταιρεία με το πρόγραμμα FoQusSHE που εφαρμόζει για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας, συμπληρώνει 2000 ημέρες χωρίς κανένα εργατικό ατύχημα.

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Στοπλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος την τελευταία πενταετία έχουν υλοποιηθεί σημαντικά προγράμματα εξοικονόμησης φυσικών πόρων με εντυπωσιακά αποτελέσματα:
          Μείωση κατανάλωσης Ενέργειας κατά 29%
          Μείωση κατανάλωσης Νερού κατά 48%
          Μείωση όγκου απορριμμάτων κατά 15%
          Αύξηση του δείκτη ανακύκλωσης στο 92%


Σχετικά με τη FrieslandCampina

Η Royal FrieslandCampina, είναι μία εταιρεία με μακρά ιστορία, μια ιστορία που ξεκινά από την ίδρυση ενός τοπικού συνεταιρισμού γαλακτοκομικών το 1871 από μία ομάδα κτηνοτρόφων στην Ολλανδία. Η εταιρεία είναι απόλυτα προσηλωμένη στην παροχή διατροφικών προτάσεων που βοηθούν εκατομμύρια καταναλωτές κάθε μέρα να ακολουθούν διατροφικά πρότυπα, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής υγείας του ανθρώπινου οργανισμού με προϊόντα άριστης ποιότητας. Με τζίρο που ανέρχεται στα€12 δισ., η FrieslandCampina συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στον κόσμο με18.261 μέλη-κτηνοτρόφους,23.769 εργαζόμενους, γραφεία σε 34 χώρες και εξαγωγές σε περισσότερες από 100 χώρες.

Η FrieslandCampinaHellas ιδρύθηκε το 1983 και διαθέτει στην Ελλάδα μια ευρεία γκάμα γαλακτοκομικώνπροϊόντων ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες διατροφικές απαιτήσεις των Ελλήνων. Διαθέτει στην ελληνική αγορά βρεφικά γάλατα και κρέμες, γάλατα εβαπορέ και υψηλής παστερίωσης, γιαούρτια, κρέμες γάλακτος, βούτυρα και τυριά με την επωνυμία ΝΟΥΝΟΥ, FRISO, MILNER, FINA. Παράλληλα, διακινεί και προϊόντα για επαγγελματική χρήση με τις επωνυμίες FRICO, DEBIC, DutchLadyκαιBarista’sGold.

Η μονάδα παραγωγής γάλακτος της FrieslandCampinaHellas στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας, λειτουργεί από το 2004 με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, ακολουθώντας τις τελειότερες διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας υπό την εποπτεία άρτια καταρτισμένου προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου