ΠΑΤΡΑ : Στο νερό τα πληρώματα – Τη Δευτέρα η πρώτη Ιστιοδρομία


Έφτασε η ώρα για το μεγάλο ραντεβού της Ιστιοπλοΐας στην Πάτρα. Το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλάσης J/24 άνοιξε τα πανιά του από το Σάββατο 4 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 10 του ίδιου μήνα στα νερά του Πατραϊκού μπροστά από το Μόλο της Αγίου Νικολάου.
Στο νερό έχουν πέσει τα πρώτα σκάφη, που ξεκίνησαν να ελλιμενίζονται στον Μόλο της Αγίου Νικολάου και ήδη έκαναν τις πρώτες προπονήσεις.
Το σκάφος της Ελληνικής Αστυνομίας και το σκάφος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων το οποίο θα τρέξουν αθλητές τους Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, μια προσπάθεια που υλοποιήθηκε με την αρωγή της εταιρίας PELCOA.E.
Καταφθάνουν την Κυριακή και τα τελευταία πληρώματα. Από τα πληρώματα που έρχονται ξεχωρίζουν ένα σκάφος της MarinaMilitareItaliana, σκάφος με ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, και 8 Γερμανικά νεανικά πληρώματα.
Τρία σκάφη μάλιστα ήρθαν οδικώς και έφτασαν τα 30 συνολικά στο μόλο της Αγίου Νικολάου, ενώ μέχρι την Τρίτη θα πέσουν στο νερό 36 πληρώματα!
Δύο σκάφη ήρθαν από την Αγγλία και ένα από την Ουγγαρία μέσω της Βαλακινικής οδού, από αυτά που ήρθαν οδικώς.
Το Σαββατοκύριακο ήταν οι δύο μέρες καταμετρήσεων, η οποίες έχουν ξεχωριστή σημασία για τους Αγώνες, διότι η τεχνική επιτροπή πρέπει να εξασφαλίσει την ισοτιμία στην απόδοση των σκαφών από τεχνικής άποψης.
Την Κυριακή το βράδυ έγινε η λαμπρή τελετή έναρξης στο Δημοτικό Θέατρο,(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) σήμερα Δευτέρα γίνεται ο δοκιμαστικός αγώνας (practicerace) και την Τρίτη (7 Μαΐου) ξεκινάει η πρώτη ιστιοδρομία.

Λίγα λόγια για τον αγώνα
Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών είναι διοργανωτής του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας με σκάφη J-24, το οποίο θα γίνει στην Πάτρα, από τις 4 έως τις 10 Μαΐου 2019.
Τα σκάφη θα ελλιμενιστούν στον μόλο της Αγ. Νικολάου, στο κέντρο της Πάτρας, επιλογή η οποία έγινε προκειμένου να δώσουμε στον πατρινό μια ξεχωριστή εικόνα, με γνώμονα την άποψη ότι μία διοργάνωση στο κέντρο της πόλης όχι μόνο δεν θα διαταράξει τον ρυθμό και τη ζωή των πολιτών αλλά θα διανθήσει την καθημερινότητά τους και θα προσθέσει σε ποιότητα, αξία αλλά και έσοδα.
Η διοργάνωση θα προσελκύσει πάνω από 250 αθλητές από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο, με συμμετοχές ομάδων από Γερμανία, Ουγγαρία, Αγγλία, Ιταλία, Ολλανδία, Αμερική και φυσικά την Ελλάδα, με 35 ομάδες να έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται.
Τον αγώνα θα πλαισιώσουν διεθνείς αλλά και Έλληνες κριτές και στελέχη αγώνων, με Πρόεδρο επιτροπής αγώνα, τον Σούλη Παπαντωνίου, με εμπειρία από τους Ολυμπιακούς αγώνες και από ιστιοπλοϊκούς αγώνες όπως το SydneyHobart και πολλά παγκόσμια πρωταθλήματα.
Η διοργάνωση ξεκίνησε να προετοιμάζεται εδώ και 4 χρόνια, με παρουσιάσεις της Πάτρας και promotion στο συνέδριο της κλάσης στην Αμερική το 2016, στην Garda (Ιταλία) το 2017, και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ιταλία πέρσι.
Το σκάφος J/24 είναι ένα 5θέσιο σκάφος στο οποίο αγωνίζονται αθλητές από όλες τις ηλικίες, πολύ δημοφιλές ιδιαίτερα στην Αμερική, στην Ιαπωνία και σε ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη. Ειδικότερα, στη χώρα μας περιοχές όπως η Κρήτη και η Θεσσαλονίκη έχουν μεγάλη δραστηριότητα και μάλιστα έχουν να επιδείξουν ομάδες με διακρίσεις σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας (Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος).
Θα συμμετέχουν πολλές ελληνικές ομάδες από τα Χανιά, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, την περιοχή του κέντρου (Αθήνα), το Ηράκλειο καθώς και ομάδα της Πάτρας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών. Από τους ξένους έχει δηλώσει ο Αμερικανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, πολλοί διακριθέντες αθλητές με ευρωπαϊκούς τίτλους και 8 γερμανικές ομάδες με νεανικά πληρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου