Με ρεκόρ Δρομέων ο τέταρτος Δρόμος της Εκεχειρίας ! Το Σάββατο στο θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας η τελετή έναρξης

Στις 4 και 5 Μαΐου 2019 θα διεξαχθεί στην Ηλεία ο τέταρτος «Δρόμος της Εκεχειρίας» ο οποίος διοργανώνεται από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τους Δήμους Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, συνεργαζόμενο φορέα υποστήριξης το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, του CISM, του ΝΑΤΟ, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της ΕΘΝΟΑ, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, της Καλλιπάτειρας, την τεχνική υποστήριξη του ΑΣΑΕΔ και του Πολεμικού Μουσείου, θεσμικούς φορείς υποστήριξης τον Δήμο Σπάρτης, την Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία και την WIIS HELLAS Γυναίκες στη Διεθνή Ασφάλεια.



Το Σάββατο 4 Μαΐου 2019, στις 6 μ.μ., θα γίνει η Τελετή Έναρξης του Δρόμου της Εκεχειρίας στο θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας με χαιρετισμούς, βραβεύσεις, δρώμενα από σχολεία της περιοχής και η οποία θα κλείσει με συναυλία από το μουσικό Συγκρότημα Passepartout.
Ο Δρόμος της Εκεχειρίας θα ξεκινήσει την Κυριακή 5 Μαΐου, στις 5.45 το πρωί από την Αρχαία Ήλιδα (διοργανώτρια πόλη των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων) και ο τερματισμός θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία (τόπο τέλεσης των Αγώνων) περίπου στις 4.00 το απόγευμα. Έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 600 δρομείς.
Ήδη εθελοντές από όλα τα χωριά από όπου διέρχεται το Μονοπάτι της Εκεχειρίας ετοιμάζονται για το μεγάλο γεγονός. Οι κάτοικοι όλων των χωριών της διαδρομής γίνονται εθελοντές και προσφέρουν στους δρομείς τη μοναδική Ηλειακή φιλοξενία, υποδεχόμενοι τους δρομείς όχι μόνο με νερά και χυμούς αλλά και καλούδια του τόπου τους που έχουν ετοιμάσει οι τοπικοί Σύλλογοι.
Να σημειωθεί ότι ο Δρόμος της Εκεχειρίας δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και θα βραβευθούν με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια όλοι όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία ολόκληρη τη διαδρομή των 49,8 χλμ. Γιατί σημασία δεν έχει μόνο η διαδρομή -όπως και η εκεχειρία για να φτάσεις στην ειρήνη- αλλά και η ολοκλήρωσή της.
Κράτα το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου