Σώθηκε η Κύμη, έπεσε το Λαύριο

Η τελική βαθμολογία Το Λαύριο είναι η ομάδα που θα ακολουθήσει τον Κολοσσό στην Α2, με την Κύμη να παραμένει στη Basket League

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν αγωνίστηκε κι η ομάδα της Χαλκίδας πήρε με 20-0 (α.α.) τη νίκη στο ΟΑΚΑ και σώθηκε, όπως και το Ρέθυμνο μετά το «διπλό» στην έδρα του Άρη. Κάπως έτσι το Λαύριο παρέμεινε κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, μολονότι επικράτησε του Ήφαιστου Λήμνου.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής...
Πανιώνιος-Χολαργός 90-110
Ολυμπιακός-Προμηθέας 86-59
Άρης-Ρέθυμνο 81-87
Λαύριο-Ήφαιστος Λήμνου 96-76
Περιστέρι-ΠΑΟΚ 83-65
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Κύμη 0-20(α.α.)
Κολοσσός-ΑΕΚ 69-106

 Τα ζευγάρια των playoffs!
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στην πρώτη φάση των playoffs της Basket League.

Μολονότι εκκρεμεί η επικύρωση της βαθμολογίας, είναι δεδομένο ότι η φετινή postseason της Basket League θα ξεκινήσει με ντέρμπι «αιωνίων».
Οι «πράσινοι», μετά την απόφαση τους να απέχουν από οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα έως ότου επικρατήσει ξανά η νομιμότητα, δεν αγωνίστηκαν κόντρα στην Κύμη και μηδενίστηκαν. Επίσης, βάσει του κανονισμού της λίγκας το «τριφύλλι» θα τιμωρηθεί με -6 βαθμούς.
Ως εκ τούτου, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα τερματίσει στην τρίτη θέση πίσω από την ΑΕΚ και το Περιστέρι, το οποίο είναι η μοναδική ομάδα που τον νίκησε και υπερτερεί στην ισοβαθμία. Ως τρίτη η ομάδα του Πιτίνο θα παίξει με την έκτη ομάδα της regular season, ήτοι τον Ολυμπιακό, ο οποίος τερμάτισε στη συγκεκριμένη θέση μετά την επικράτηση επί του Προμηθέα.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των playoffs...
ΑΕΚ (1) - Χολαργός (8)
Περιστέρι (2) - Ήφαιστος Λήμνου (7)
Παναθηναϊκός (3) - Ολυμπιακός (6)
Προμηθέας (4) - ΠΑΟΚ (5)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου