Κύπρος: Η συγκλονιστική παράκληση του δύτη όταν βρήκε τη σορό της 6χρονης Σιέρα



Mε τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης Σιέρα μετά από σχεδόν δύο μήνες ερευνών στη λίμνη Μεμί, έκλεισε σήμερα στην Κύπρο ο  κύκλος των ερευνών για τα 7 θύματα του κατά συρροή δολοφόνου «Ορέστη», που συγκλόνισαν όχι μόνο το νησί αλλά και την Ελλάδα.
Με μια σπαρακτική ανάρτηση στα social media, ο υπεύθυνος της εταιρείας Brasal Marine Services, η οποία συμμετείχε με δύτες και εξοπλισμό στις έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων του «Ορέστη», μεταφέρει το κλίμα συγκίνησης που επικράτησε όταν ο δύτης πήρε στην αγκαλιά του το άψυχο σώμα του κοριτσιού.



Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, η σορός της μικρής Σιέρα βρέθηκε από Κύπριο δύτη, σε βάθος έξι περίπου μέτρων, μέσα σε καλαμιές, τυλιγμένη σε σεντόνι και δεμένη πάνω σε έναν τσιμεντόλιθο.
Ο Κύπριος δύτης, ο Πάμπος Ομήρου, συνομίλησε με τον Eduardo Branco, μόλις πήρε την σορό, ζητώντας από τον αρχηγό της ομάδας των δυτών να ανάψει ένα κερί.
Δύτης: Edward...
Supervisor: Έλα, Πάμπο.
Δύτης: Άναψε ένα κερί.
Supervisor: Θα ανάψω, Πάμπο μου, γιατί;
Δύτης: Για το μωρό. Βαστώ το στην αγκαλιά μου, Edward. Βαστώ το, λαλώ σου (συγκινημένος).
Supervisor: Δεν έχω λόγια...

Το 6χρονο κορίτσι είχε εξαφανιστεί μαζί με τη μητέρα του τον Μάιο του 2018. Η Mairy Rose είχε εντοπιστεί στις 14 Απριλίου σε φρεάτιο στο μεταλλείο του Μιτσερού και ήταν το πρώτο θύμα του καθ΄ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, ο οποίος συνελήθφη στις 17 Απριλίου.
Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου