ΑΘΗΝΑ : Δεν θα γίνει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

debate_arΔεν υπήρξε συμφωνία στη διακομματική επιτροπή - Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την πρόταση να γίνει η τηλεμαχία την 1η Ιουλίου παρά τη Σύνοδο Κορυφής - Ο διάλογος που διημείφθη μεταξύ των κομμάτων

Σε οριστικό αδιέξοδο οδηγήθηκαν τα μέλη της διακομματικής επιτροπής αναφορικά με την εξεύρεση εναλλακτικής ημερομηνίας διεξαγωγής του ντιμπέιτ


Πλέον, όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών καθώς τα κομματικά επιτελεία έχουν ήδη σχεδιάσει το προεκλογικό τους πρόγραμμα και δεν είναι διατεθειμένα να τον ανατρέψουν για μια ακόμα φορά.

Υπενθυμίζεται ότι τα κόμματα είχαν συμφωνήσει στην 1η Ιουλίου για την πραγματοποίηση της τηλεμαχίας, ημερομηνία ωστόσο που ανατράπηκε λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που θα συγκληθεί την 30 Ιουνίου για την επιλογή των προσώπων που θα απαρτίσουν την νέα ηγεσία της Ε.Ε.

Υπο αυτά τα δεδομένα τα μέλη της διακομματικής προσήλθαν σήμερα με δύο βασικές ημερομηνίες, την 27η και 28η Ιουνίου, στις οποίες φαίνεται να συμφωνούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά να διαφωνούν οι εκπρόσωποι των μικρότερων κομμάτων.

Ενδεικτικά, στις 27 Ιουνίου ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έχει προγραμματίσει κεντρική ομιλία στην Πάτρα και οι εκπρόσωποι του Περισσού δεν προτίθενται να την ακυρώσουν, καθώς ήδη ακύρωσαν την ομιλία στην Θεσσαλονίκη που ήταν προγραμματισμένη για την 1η Ιουλίου.

Επίσης, την ερχόμενη Παρασκευή η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά θα περιοδεύσει στην Αιτωλοακαρνανία.

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο ο κ. Ηλιόπουλος επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και επανέφερε την 1η Ιουλίου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων λέγοντας ότι θα μπορούσε να γίνει… «αργά το βράδυ, μετά τις 10».

Στην πρόταση αντέδρασε το ΚΚΕ εξηγώντας ότι ήδη έχει ανατρέψει δύο φορές το πρόγραμμά του για την συγκεκριμένη ημέρα προκειμένου να διευκολύνει την διεξαγωγή της τηλεμαχίας και δεν προτίθεται να το αλλάξει για τρίτη φορά. Να σημειωθεί ότι αρχικά ο Περισσός είχε ακυρώσει την ομιλία του κ. Κουτσούμπα στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να διευκολύνει την τηλεμαχία. Όταν η 1η Ιουλίου βγήκε από το κάδρο λόγω συνόδου κορυφής, το ΚΚΕ επανατύπωσε αφίσες και φυλλάδια για την ομιλία του γενικού γραμματέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου