ΑΘΗΝΑ : Β. Λεβέντης και Ν. Νικολόπουλος άσκησαν πίεση και δικαιώθηκαν!

ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ» ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΕ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 120 ΔΟΣΕΩΝ 
Πριν καν ανοίξει η νέα Βουλή, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Ελλάδας Νίκος Νικολόπουλος πιστώνονται το ευεργετικό μέτρο της ρύθμισης των 120 δόσεων στην εφορία και στα νομικά πρόσωπα.
Οι δυο συνεργαζόμενοι Πρόεδροι, για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, έκαναν ως γνωστόν σημαία τους τις διεκδικήσεις  της «Υπέρβασης», άσκησαν τις απαιτούμενες πιέσεις και αναγκάσθηκε η Κυβέρνηση να νομοθετήσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την επέκταση της ρύθμισης των 120 δόσεων.
 Σχετική αναφορά για την αποτελεσματικότητα της παρέμβασης των δύο κομμάτων έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στη διακαναλική συνέντευξη του, όπου με την ευκαιρία υιοθέτησε την πρόταση του Κινήματος «Υπέρβαση» και του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος για την εξόφληση των κόκκινων δανείων στη διπλάσια αξία αγοράς αυτών από τα ξένα funds.
Από την πλευρά του ο Νίκος Νικολόπουλος, αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια επισήμανε:
«Προϋπόθεση για συνεργασία με επόμενη κυβέρνηση είναι η νομική θωράκιση και η νομοθετική εξασφάλιση της εξόφλησης των κόκκινων δανείων μέχρι το διπλάσιο της αξίας που τα αγόρασαν τα ξένα funds από τους ίδιους δανειολήπτες.
Αξίζει, επίσης, να πω ότι η προεκλογική μας ατζέντα με τα «καυτά» κοινωνικά ζητήματα καλύπτει πραγματικές μεγάλες ανάγκες των πολιτών, γι αυτό και μπορούμε και επιβάλουμε τις λύσεις που προτείνουμε εάν ο λαός μας βάλει στη Βουλή. Τρανταχτό παράδειγμα είναι η αποδοχή από την Κυβέρνηση της πρότασής μας για ίση μεταχείριση των νομικών προσώπων στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Γνωρίζετε ήδη ότι η Κυβέρνηση χθες, δηλαδή δύο μέρες μετά την υποβολή του αιτήματός μας, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου το υιοθέτησε».
Τέλος σε σχετική του παρέμβαση το Κίνημα «Υπέρβαση» υπογραμμίζει:
«Οι συστημικοί   παράγοντες της εγχώριας οικονομίας τρέμουν στην ιδέα της εισόδου στη Βουλή του διδύμου Λεβέντη- Νικολόπουλου, επειδή η οκτακομματική Βουλή, τελειώνει κάθε σενάριο αυτοδυναμίας και ευκαιριακών συγκυβερνήσεων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου