ΙΩΑΝΝΙΝΑ : Ημερίδα για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά


Σε ημερίδα με τον τίτλο «Incredible Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά από την πρόσκληση της δικτύωσης στις δυνατότητες της αγοράς που» διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Τμήμα Βιολογικών εφαρμογών και Τεχνολογιών και το Εργαστήριο Οικολογίας, παρευρέθηκε διαμέσου της αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης, Βάσως Μέγα, ο Δήμος Ιωαννιτών.

 Στο σύντομο χαιρετισμό της η κ. Μέγα τόνισε:
«Από μέρος του Δήμου Ιωαννιτών Ευχαριστώ για την πρόσκληση στη σημερινή σας ημερίδα για τα Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά . Από την πρόσκληση της δικτύωσης στις δυνατότητες της αγοράς με τον ωραίο τίτλο Incredible. Μολονότι βρισκόμαστε σε μια ενδιάμεση περίοδο διαδοχής της νέας Δημοτικής Αρχής κάποιες ιδέες προτάσεις και συνεργασίες θέλω να ελπίζω ότι θα συνεχιστούν για καλό όλων μας.
Ενημερωτικά λοιπόν εμείς ως Δήμος Ιωαννιτών έχουμε προχωρήσει σε προγραμματική σύμβαση για την ανάπτυξη δράσεων αξιοποίησης της δημοτικής αγροτικής περιουσίας του Δήμου Ιωαννιτών για την καλλιέργεια αρωματικών/ θεραπευτικών φυτών με τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασία «Εύξεινη Πόλη» που καλύπτει το δίκτυο μέσα από τη μεταφορά τεχνογνωσίας και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.
Σημαντικό εγχείρημα διότι μπορεί να δώσει νέες θέσεις εργασίας από την εκμετάλλευση του αναξιοποίητου πλούτου των εγκαταλειμμένων γεωργικών εκτάσεων, που ανήκουν στο Δήμο Ιωαννιτών σε νέους αγρότες σε μια περιοχή που καταγράφει υψηλά ποσοστά ανεργίας.
Παράλληλα παρά τις εξαιρετικές συνθήκες για ποιοτικά προϊόντα υπάρχει υστέρηση στην παραγωγή αφού δεν υπάρχει οργανωμένη παραγωγική βάση τέτοιων φυτών ούτε βέβαια υποδομές επεξεργασίας και τυποποίησης των προϊόντων και στη συνέχεια η διάθεση τους στην αγορά.
Να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στην ημερίδα να συγχαρώ το εργαστήριο Οικολογίας Τμήμα Βιολογικών εφαρμογών και Τεχνολογιών και να τονίσω την σπουδαιότητα της συνεργασίας όλων Πανεπιστήμιο, Περιφέρειας, Δήμος και ερευνητικών φορέων για καλύτερο συντονισμό και αποτελέσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου