Έρχεται η Τρόικα να… “δώσει εντολές” στον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Αποκαλυπτική συνέντευξη του Νίκου Νικολόπουλου
Συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό παραχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος που συνεργάζεται με την Ένωση Κεντρώων και κατέρχεται υποψήφιος βουλευτής στο Νότιο Τομέα της Αθήνας. Το πλήρες κείμενο των ερωτήσεων και απαντήσεων είναι το ακόλουθο: 

 -Λέτε συχνά πυκνά ότι η συμμετοχή σας εκ νέου στη Βουλή θα γίνει το «ΧΑΛΙΝΑΡΙ» στο ατίθασο νεοφιλελεύθερο πουλάρι. Πως το εννοείτε;
Με ορμή ξέφρενη έρχεται να πάρει τα ηνία της εξουσίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δείχνει έτοιμος από καιρό να εφαρμόσει την ακραία νεοφιλελεύθερη συνταγή. Μία συνταγή που είναι αντίθετη με τις αρχές του κοινωνικού- Καραμανλικού- φιλελευθερισμού, η νεοφιλελεύθερη πολιτική υπονομεύει το κοινωνικό συμβόλαιο, την κοινωνική ανοχή και το κοινωνικό κράτος και οδηγεί στη τρομακτική αύξηση της ανισότητας και της φτώχειας.
Ψηφίζοντας την εκλογική συμμαχία της Ένωσης Κεντρώων, ουσιαστικά και πρακτικά οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δηλώνουν περήφανα πως δεν συμβιβαζόμαστε όπως μας προτείνουν κάποιοι. Εμείς δεν θα πούμε «έτσι είναι, τι μπορούμε να κάνουμε εμείς» ή ότι «η ανισότητα είναι φυσιολογική κατάσταση», όπως υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης. Εμείς θέλουμε και μπορούμε να αντισταθούμε στη μιζέρια και την περαιτέρω φτωχοποίηση, μα κυρίως στην επαπειλούμενη Ισλαμοποίηση της πατρίδας μας.
-Είσθε κοντά 30 χρόνια Βουλευτής. Με το χέρι στη καρδιά πείτε μας αλήθεια, πιστεύετε ότι η εκλογική συμμαχία με το Βασίλη Λεβέντη μπορεί να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις;
Αν δεν φοβηθούμε. Αν δεν κάνουμε πίσω. Τότε και μόνο τότε θα χαράξουμε μία νέα πορεία, με προοπτική για όλους.  Η αλήθεια στο κέντρο.
Πρώτον, είναι εθνική ανάγκη να δικαιωθούν οι πατριωτικές δυνάμεις που δεν συνέπραξαν στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας.
Δεύτερον, πρέπει να επιβραβευθεί η αντιμνημονιακή μας συνέπεια. Ο Βασίλης Λεβέντης κι εγώ δε βάψαμε με μνημονιακό αίμα τα χέρια μας.
Και τρίτον, αποτελούμε το διαχρονικά αξιόπιστο ανάχωμα στη νεοφιλελεύθερη επέλαση και ζητάμε να μας δώσει ο Ελληνικός λαός το χαλινάρι για να αναχαιτίσουμε κάθε απόπειρα ασυδοσίας και ξέφρενης αλαζονείας της αυριανής εξουσίας του τόπου».
-Διακρίνουμε στις απαντήσεις σας κάποια ανησυχία για τα επερχόμενα. Νομίζετε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας;
Απαντώ καθαρά και ξάστερα. Οι «θεσμοί» θεωρούν ότι δεν πιάνεται το 3,5% του ΑΕΠ, ούτε φέτος ούτε στα επόμενα χρόνια. Εκτιμούν ότι φέτος θα υπάρξει μια «τρύπα», στον προϋπολογισμό ύψους 0,6% του ΑΕΠ ή περίπου 1,15 δισ. ευρώ και για το 2020 και στα επόμενα χρόνια το δημοσιονομικό κενό θα διευρυνθεί, σε επίπεδα πάνω 1,5% του ΑΕΠ ή 3,2 δισ. ευρώ.
Οι «ΘΕΣΜΟΙ», λοιπόν, ξανάρχονται δέκα μέρες μετά τις εκλογές!
Οι «ΘΕΣΜΟΙ» ξαναγίνονται «ΤΡΟΙΚΑ» και ζητούν «ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ» νέα έκτακτα μέτρα!
Συγκεκριμένα, λοιπόν, σας λέγω ότι στις 16 Ιουλίου θα βρεθούν στην Αθήνα, ο επικεφαλής των τεχνοκρατών της Κομισιόν για την Ελλάδα, Ντέκλαν Κοστέλο, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στους θεσμούς Πίτερ Ντόλμαν  ο επικεφαλής της αποστολής του ESM στην Αθήνα Νικόλα Τζιαμαρόλι, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ και ο πρόεδρος του Euro Working Group Χανς Φάιλμπριφ.
-Τι σημαίνουν όλα αυτά που εν πολλοίς παραμένουν άγνωστα στους πολίτες- ψηφοφόρους;
Επαναλαμβάνω μετ’ επιτάσεως.
Η θέση των θεσμών, οι οποίοι ξαναγίνονται τρόικα, είναι σαφής.
Είτε ακυρώνονται αμέσως τα μέτρα που έχουν ληφθεί  είτε θα ληφθούν άλλα μέτρα που θα καλύψουν το κόστος.
Επιπλέον, βάζουν φρένο σε οποιαδήποτε σκέψη για νέες παροχές ή μειώσεις φόρων που θα έχουν κόστος, εκτός και αν βρεθούν ισοδύναμα μέτρα.
Αυτή είναι η αλήθεια και το λέω έγκαιρα και φωναχτά.
-Δηλαδή, κ. Νικολόπουλε δεν έχουν ισχύ αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης περί μείωσης των φόρων κ.λπ κοινωνικών μέτρων ανακούφισης. 
Εγώ μετά λόγου γνώσης σας λέω ότι θα είναι η πρώτη και «εντός έδρας» αποστολή μηνυμάτων προς την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση, για τα δημοσιονομικά μέτρα που  θα πρέπει να λάβει, ώστε να μην παρεκκλίνει το πρωτογενές πλεόνασμα από τον στόχο του 3,5% του ΑΕΠ. Δύο δρόμους έχει ο Μητσοτάκης ή  να μην εφαρμόσει τις μειώσεις και να πάρει μέτρα ανακούφισης η να βρει νέες ισοδύναμες περικοπές
-Τώρα που έχουμε βγει από τα μνημόνια μπορούν οι θεσμοί να επιβάλλουν μέτρα;
Βεβαίως γιατί οι δανειστές έχουν επιβάλλει ένα επιπρόσθετο «όπλο» πίεσης προς την νέα κυβέρνηση, που είναι η αποδέσμευση της λήψης της δεύτερης δόσης από τα ANFAs και τα SMPs ύψους 644 εκατ. ευρώ, αλλά  και το «ο.κ.» για την πρόωρη εξόφληση των δανείων του ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου