ΠΑΤΡΑ : Το Διεθνές Street Art Φεστιβάλ, πλησιάζει στο τέλος του με την 9η τοιχογραφία!

Η ένατη τοιχογραφία για φέτος ξεκίνησε την Κυριακή, 23/06, στην οδό Στρυμώνος 6 από τον πολύ διάσημο Ιταλό καλλιτέχνη «Millo».
Ο Ιταλός καλλιτέχνης Francesco Camillo Giorgino, ο οποίος χρησιμοποιεί το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Millo, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και πιο αναγνωρίσιμους καλλιτέχνες τοιχογραφιών (mural artists) στον κόσμο.

 Έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ street art σε ολόκληρο τον κόσμο. Τοιχογραφίες του υπάρχουν στις Η.Π.Α., την Ρωσία, την Κίνα, την Αυστραλία, την Ταϊλάνδη, την Αργεντινή, την Χιλή, το Μαρόκο, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Η.Β., την Ολλανδία, την Πολωνία, την Λιθουανία, την Λευκορωσία, την Ουκρανία και την Ιταλία, ενώ έργα του εκτίθενται σε αρκετούς εκθεσιακούς χώρους σε ολόκληρο τον κόσμο. Το 2014 κέρδισε τον διαγωνισμό B.Art που του επέτρεψε να ζωγραφίσει 13 πολυώροφες τοιχογραφίες στην πόλη του Τορίνο.
Δημιουργεί τοιχογραφίες μεγάλης κλίμακας, χρησιμοποιώντας απλές μαύρες και λευκές γραμμές. Στα έργα του εντάσσει στοιχεία αρχιτεκτονικής, τα οποία φαίνεται να συμπληρώνουν αρμονικά την αρχιτεκτονική της γύρω περιοχής. Παρόλα αυτά, πολλές φορές χρησιμοποιεί και κάποιες «δόσεις» χρώματος, όταν αυτό καθίσταται αναγκαίο.
Οι τοιχογραφίες του παρουσιάζουν φιλικούς κατοίκους, οι οποίοι φαίνεται να εξερευνούν το αστικό τους περιβάλλον, όπως χαρακτηριστικά γράφει ο C. Jobson για το Colossal (2015).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου