ΑΓΡΙΝΙΟ: Σεισμός 4,7 ρίχτερ

-Αναστάτωση σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι
Σεισμός μεγέθους 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε  κοντά στην Αμφιλοχία.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Αιτωλοακαρνανία, Δυτική Ελλάδα και περιοχές της Ηπείρου, αναστατώνοντας τους κατοίκους των περιοχών αυτών
.O σεισμός σημειώθηκε στις 18:08 το απόγευμα
Κάτοικοι του Αγρινίου, της Αμφιλοχίας και του Μεσολογγίου βγήκαν στους δρόμους τρομαγμένοι. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο εντοπίστηκε 28 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοδυτικά του Αγρινίου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 28 χιλιόμετρα.

Δεν είχαν αναφερθεί μέχρι τις 19:00 το απόγευμα τυχόν ζημιές
Τόσο ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, όσο και ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, είπαν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή, ενώ σε επικοινωνία που είχαν με προέδρους τοπικών κοινοτήτων δεν τους ανέφεραν κάποιο πρόβλημα.

Πάντως, οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας από την Αμφιλοχία και το Αγρίνιο πραγματοποιούν περιπολίες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει προκληθεί κάποια ζημιά από τον σεισμό.
Καθησυχάζει ο Λέκκας

«Είναι μία δόνηση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της σεισμικότητας της περιοχής. Βεβαίως παρακολουθούμε την εξέλιξη των δεδομένων. Θεωρώ πάντως πως δεν πρέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας«, ανέφερε  ο πρόεδρος  του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (ΟΑΣΠ) και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας ερωτώμενος για τη συγκεκριμένη σεισμική δόνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου