«Φωνή βοώντος»:Ποιοι πολεμούν την Αρχαία Ελίκη;


Γράφει ο Ανδρέας Α. Βρής

Ένα ακόμα θέμα το οποίο αργά ή γρήγορα  και πάντως εμείς πιστεύουμε σύντομα, θα φέρει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της και σε αντιπαράθεση με την Αχαΐα ακούει στο όνομα ανασκαφές και ανάδειξη της Αρχαίας Ελίκης.
Το θέμα δεν είναι καινούργιο, τα τελευταία όμως χρόνια έχει τελματώσει και εξακολουθεί να έχει πολλά σκοτεινά αν όχι και ύποπτα σημεία. Οι έρευνες από το 2014 έχουν σταματήσει ανεξήγητα σε γραφειοκρατικά γρανάζια του υπουργείου πολιτισμού και παρά τις προσπάθειες η εμπλοκή συνεχίζεται. αν και δεν έχει οικονομική διάσταση.
Τώρα όμως ήρθε η ώρα της κρίσεως και του ξεκαθαρίσματος, θέσεων και προθέσεων από την πλευρά της πολιτείας. 


Το έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια με συντελεστές το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Εταιρεία Φίλων Αρχαίας Ελίκης και επικεφαλής την αρχαιολόγο Ντόρα Κατσωνοπούλου φαίνεται ότι κάποιους ενοχλεί ίσως γιατί δεν υποτάσσονται σε συντεχνίες και υπηρεσιακά κατεστημένα που λύνουν και δένουν περισσότερο και από εκάστοτε Υπουργούς (Σχετικές καταγγελίες έχουν γίνει κατά καιρούς και δημόσια.)
Το υπουργείο πολύ φοβόμαστε έχει αποδειχθεί πολέμιο της όλης προσπάθειας χωρίς εξήγηση και επιχειρήματα αλλά με τη λογική του αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Καιρός όμως να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.
Η νέα ηγεσία του Υπουργείου οφείλει και πρέπει να δώσει μία πειστική εξήγηση.
Θέση θα πρέπει να πάρουν με θάρρος και οι Αχαιοί βουλευτές.Να υψώσουν φωνή και να διεκδικήσουν το καλύτερο για την περιοχή έστω και ΑΝ ειδικΆ οι κυβερνητικοί χρειαστεί να συγκρουστούν με την ηγεσία του κόμματό τους.
Είμαστε σε αναμονή και επειδή σίγουρα θα χρειαστεί, θα επανέλθουμε, ελπίζοντας ότι οι φόβοι μας θα διαψευστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου