Χαλάει ο καιρός το Σάββατο - Πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία


Χαλάει ο καιρός το Σάββατο - Πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία



Ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση στη Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα από τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου έως και το μεσημέρι της Κυριακής με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν αρχικά θα είναι το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και πιθανόν η δυτική Στερεά, ενώ από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική και ανατολική Μακεδονία), τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, οι βόρειες Σποράδες καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Για το Σάββατο κίτρινη προειδοποίηση σε δυτική και κεντρική Μακεδονία.


Χαλάει ο καιρός το Σάββατο - Πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία
Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε υψηλή κατηγορία για Ρόδο, Λακωνία, Κύθηρα σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά που επηρεάζουν τη Βόρεια Ευρώπη στα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα. Το χαμηλό που θα μας επηρεάσει βρίσκεται στην Ιταλία.
Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το ομαλό πεδίο που επικρατεί πάνω από τον Ελληνικό χώρο και το χαμηλό που βρίσκεται στη Βόρεια Ιταλία.
Το Σάββατο στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες θα έχουμε περισσότερα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο την ‘Ήπειρο και τη δυτική Στερεά ,ενώ αργότερα θα επηρεαστεί η Μακεδονία . Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νοτιοδυτικοί μέτριοι στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ πρόσκαιρα τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Χαλάει ο καιρός το Σάββατο - Πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα αργά τη νύχτα θα ενταθούν. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και το απόγευμα 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου