ΙΩΑΝΝΙΝΑ : Μονόδρομος η επιστροφή στα «σαλόνια»

Μονόδρομος η επιστροφή στα «σαλόνια»

    Λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, με ποδόσφαιρο κατοχής, υψηλής πίεσης και γρήγορες τρανζίσιον από την άμυνα στην επίθεση δήλωσε ο Αργ. Γιαννίκης, ο νέος τεχνικός του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στην πρώτη του συνέντευξη και στις πρώτες του δηλώσεις, μία ημέρα πριν την έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας. Ο νέος τεχνικός του ΠΑΣ είχε αρκετά καλή διάθεση, ήταν έτοιμος να δώσει απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις και γενικώς, δημιούργησε μία αίσθηση φρεσκάδας και ανανέωσης στην ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.


    Το πώς αυτή η εικόνα βέβαια θα αποτυπωθεί και στην πράξη είναι κάτι που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και πρώτα απ’ όλα όπως ο ίδιος ανέφερε από το DNA των παικτών της ομάδας, τους οποίους ανυπομονεί να συναντήσει.
    Ο νέος προπονητής του ΠΑΣ δήλωσε γνώστης των δεδομένων της Σούπερ Λίγκα 2, έδειξε να γνωρίζει σε ποια ομάδα βρίσκεται, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δυναμική του ΠΑΣ και στον κόσμο του, τον οποίο χαρακτήρισε «απίθανο».
    «Σημαντικός παράγοντας λήψης της απόφασης για να έρθω στην ομάδα ήταν οι καλές σχέσεις με την οικογένεια Χριστοβασίλη και εξίσου σημαντικός η θετική εξέλιξη του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση την περσινή σεζόν. Επίσης το βαρύ ιστορικό της ομάδας, αλλά και ο απίθανος κόσμος. Γενικότερα έχει δυναμική το σωματείο, η οποία τραυματίστηκε με τον υποβιβασμό και τη στεναχώρια που προκάλεσε. Στόχος μας τώρα είναι βήμα-βήμα μέρα να χτίσουμε μία ομάδα, η οποία με τον τρόπο παιχνιδιού της να μπορεί να αγκαλιάσει ξανά τον κόσμο του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, τον οποίο θέλουμε ξαναφέρουμε όσο πιο κοντά μας γίνεται για να πετύχουμε τον μοναδικό στόχο αυτής της σεζόν που είναι η επάνοδος στη Σούπερ Λίγκα 1, έτσι ώστε να κυριαρχήσει ξανά η αίσθηση της περηφάνιας.
    Βρήκα θετικά πράγματα στα Γιάννενα. Γνώρισα, συνάντησα και επέλεξα συνεργάτες που έχουν τον ΠΑΣ στην καρδιά τους, έχουν μεγάλη δίψα για επιτυχίες, αλλά είναι και καλοί στο αντικείμενό τους.
    Ανυπομονώ να γνωρίσω τους παίκτες και να αρχίσουμε δουλειά στο γήπεδο. Ταυτόχρονα αισθάνομαι κι εγώ μεγάλη χαρά που θα μπορώ να είμαι ένα κομματάκι της μεγάλης ιστορίας του «Άγιαξ της Ηπείρου». Μπορώ να υποσχεθώ ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να ανταποκριθώ».
    Ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους με τον κ. Γιαννίκη να δίνει ολιγόλογες κατά το πλείστον απαντήσεις.
    «Δεν θα μείνω στο παρελθόν, έχω αναλύσει όλα τα παιχνίδια της περσινής σεζόν όμως και έχω μια εικόνα. Θέλω να γνωρίσω τους παίκτες λίγο καλύτερα. Τα δεδομένα άλλαξαν, είμαστε στη Super League 2, παίζεται διαφορετικό ποδόσφαιρο και θα έχουμε διαφορετικούς αντιπάλους. Θα πάμε για πρωταθλητισμό, πρέπει να είμαστε πιο δημιουργικοί. Πρέπει να αλλάξουμε πνεύμα στο γήπεδο και τρόπο παιχνιδιού και αυτά θα δουλέψουμε». 

    Η αγωνιστική φιλοσοφία
    Η αγωνιστική του φιλοσοφία είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο, όμως όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, για τον ίδιο δεν παίζουν κανένα ρόλο τα συστήματα.
    «Μου αρέσει να έχουμε κατοχή μπάλας. Να κοντρολάρουμε την μπάλα και τον  χώρο, εάν δεν έχουμε την μπάλα, να την κερδίζουμε γρήγορα. Γενικά μου αρέσει η επιθετική και αμυντική λειτουργία της ομάδας να έχει κοντινές αποστάσεις στις γραμμές. Αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να έχουμε για να διασπάσουμε άμυνες, να είμαστε ευέλικτοι στην αντεπίθεση, να κοντρολάρουμε τα τρανζίσιονς. Τα συστήματα δεν παίζουν ρόλο. Έχω παίξει σχεδόν κάθε σύστημα στην προπονητική μου καριέρα. Πιστεύω ότι μιλάμε για ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο με 22 παίκτες πάνω. Υπάρχουν παντού κάποιες αδυναμίες, άλλες καλύπτει ένα σύστημα, άλλες καλύπτει άλλο. Κάθε φορά επιλεγείς αυτό που θα βγάλει τα θετικά στοιχεία».
    Τι μέτρησε στην επιλογή του Γιαννίκη
    Ο Γ. Χριστοβασίλης από την πλευρά του τόνισε, ότι αυτό που μέτρησε στην επιλογή του κ. Γιαννίκη ήταν οι περγαμηνές και το βιογραφικό του, αλλά και η διάθεση της διοίκησης να κάνει μία επανεκκίνηση στην ομάδα, που τα τελευταία χρόνια, μετά τη συμμετοχή της στην Ευρώπη, είχε καθοδική πορεία.
    «Μας τιμά η απόφασή του να αποδεχθεί την πρότασή μας και είμαστε βέβαιοι, ότι μαζί θα πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η άμεση επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣ.

    Καθησυχαστικός 
    ο Χριστοβασίλης
    Σχεδόν βέβαιος, ότι οι συμφωνίες για τα τηλεοπτικά, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης δεν πρόκειται να τηρηθούν, από την άλλη όμως ήρεμος και καθησυχαστικός προς τον κόσμο του ΠΑΣ, για την πορεία και τη βιωσιμότητα της ομάδας, εμφανίστηκε ο Γ. Χριστοβασίλης. Στην πρώτη του δημόσια παρουσία στα Γιάννενα μετά την ημέρα του υποβιβασμού, ο πρόεδρος του ΠΑΣ αναφέρθηκε στην περιβόητη αναδιάρθρωση, που τελικά έγινε με μόνα θύματα τον ΠΑΣ και τον Πλατανιά, ομάδες που θα έπρεπε να αγωνίζονται στη Σούπερ Λίγκα.
    Ό,τι έγινε, έγινε όμως με τον ΠΑΣ να ξεκινά μία νέα πορεία με τον Αργ. Γιαννίκη στο τιμόνι του και τη διοίκηση να έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις ενίσχυσης του ρόστερ. Ο στόχος άλλωστε είναι ένας και μοναδικός, η άμεση επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα.
    Τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ δεν είναι σε κακό επίπεδο, όπως ανέφερε ο κ. Χριστοβασίλης λέγοντας, ότι ο ΠΑΣ έχει ήδη πληρώσει τις 52 δόσεις στην Εφορία από τις 100 και θα προσπαθήσει να τροποποιήσει την αποπληρωμή, μπαίνοντας στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων για το υπόλοιπο χρέος. Οι παλιές οφειλές έχουν ήδη πέσει στα 2 εκ. ευρώ, με τον ίδιο όμως να δεσμεύεται, ότι η αποπληρωμή των χρεών θα εξακολουθήσει να γίνεται κανονικά ανεξάρτητα από το ύψος του τηλεοπτικού συμβολαίου που θα υπογράψει η ομάδα.
    Στο θέμα αυτό πάντως ο κ. Χριστοβασίλης τόνισε, ότι δε μπορεί να υπάρξει ίδιο ποσό για όλες τις ομάδες, αλλά ο ΠΑΣ θα διεκδικήσει την αναλογική κατανομή με βάση κριτήρια, όπως η δυναμική, τα εισιτήρια της περσινής χρονιάς και φυσικά τα νούμερα τηλεθέασης.

    Εξελίξεις για το γήπεδο!
    Το ότι στην ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ δεν κρέμονται από τα χείλη της ΕΡΤ και της κυβέρνησης για να δουν εάν θα μπορέσουν να φτιάξουν την ομάδα που θέλουν, φάνηκε και από την τοποθέτηση του κ. Χριστοβασίλη σχετικά με το μεγάλο στόχο, που είναι η δημιουργία ενός ιδιόκτητου γηπέδου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣ, αφού διευκρίνισε, ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση με κάποιον ενδιαφερόμενο να μπει στην ΠΑΕ, αλλά δήλωσε ανοιχτός σε κάθε πρόταση, πρόσθεσε, ότι τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί μία εξέλιξη, που θα εντυπωσιάσει τους φίλους του ΠΑΣ.
    « Να κάνετε λίγη υπομονή ακόμα και σε λίγες μέρες θα βγουν πράγματα που θα εντυπωσιάσουν όλους τους φιλάθλους του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ», είπε χαρακτηριστικά.

    Στους «Ζωσιμάδες» η πρώτη προπόνηση

    Η έναρξη της προετοιμασίας του ΠΑΣ θα γίνει σήμερα στις 18.30 στο Εθνικό Στάδιο, όπου θα προηγηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός και στη συνέχεια θα γίνει μία πρώτη «προπόνηση επίδειξης», ανοιχτή για τους φιλάθλους του ΠΑΣ.
    Ο κ. Γιαννίκης θα έχει βοηθό του τον Ν. Μπαδήμα, που θα έχει παράλληλα και την ευθύνη της Κ19, ώστε να υπάρχει άμεση γνώση και επαφή, άρα και παρακολούθηση των παικτών, που μπορούν να κάνουν το άλμα για τη μεγάλη ομάδα.

    «Δικός του» 
    ο Ελευθεριάδης

    Στη σημερινή προπόνηση θα δώσουν το «παρών» όλοι οι παίκτες του ρόστερ με το ενδιαφέρον να πέφτει στους νεοαποκτηθέντες. Χθεσινές πληροφορίες και δημοσιεύματα αναφέρουν, ότι ο 27χρονος επιθετικός Ελευθεριάδης που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της κατηγορίας στο περσινό πρωτάθλημα με την Παναχαϊκή, (16 γκολ) συμφώνησε με τον ΠΑΣ και θα ανήκει στο εξής στο δυναμικό του.
    Το Sportime αποκάλυψε στην έντυπη έκδοσή του και για το ενδιαφέρον που υπάρχει για τον Γιώργο Στρέζο. Ο 24χρονος τερματοφύλακας έμεινε ελεύθερος από τον ΟΦΗ και ενδιαφέρει τους Ηπειρώτες. Τη φετινή σεζόν είχε 21 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα και μία στο Κύπελλο.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου