ΠΑΤΡΑ : Μέτωπο φορέων για τη Νομική Σχολή με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου



Οι βάσεις δημιουργίας ενός ενιαίου μετώπου, για να αποτραπεί η κατάργηση της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, φαίνεται ότι μπήκαν το βράδυ στην ανοικτή συζήτηση φορέων της πόλης, που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος.

Μια ημέρα μετά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας και την έκδοση σχετικού ψηφίσματος, για την ευθυγράμμιση των πολιτικών αρχών, η πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου είχε διπλό στόχο, όπως εξήγησε ο πρόεδρός του, Αθανάσιος Ζούπας. 




Το συμβούλιο του συλλόγου, έχει ταχθεί ομόφωνα υπέρ της σχολής, πλην όμως, τις τελευταίες ημέρες, μετά τις δηλώσεις της νέας υπουργού Παιδείας, ακούστηκαν από διάφορα χείλη ότι η τέταρτη Νομική δεν είναι αναγκαία και ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος δεν είναι υπέρ της ίδρυσής της. Κάτι τέτοιο είναι ψευδές, είπε ο κ. Ζούπας, τονίζοντας ότι, ο Δικηγορικός Σύλλογος λόγω αυτών των εξελίξεων, αναγκάστηκε να επαναδιακηρύξει την θέση του, υπέρ της Νομικής στην Πάτρα.
Επιπλέον ο σύλλογος, ως ο πιο κοντινός φορέας στην σχολή, αποφάσισε να συγκαλέσει σύσκεψη, προκειμένου όλοι οι φορείς της πόλης να συνταχθούν πίσω από ένα κοινό ψήφισμα, το οποίο θα εξοπλίσει τους βουλευτές, απέναντι στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου