Πεδίο Βολής


Γράφει ο Ανδρέας Αλεξ. Βρής
(Αν)ασφάλεια 
Περισσότερο και από τον κίνδυνο της επαπειλούμενης φτωχοποίησης, αυτό πλέον που κυρίαρχα ανησυχεί και απασχολεί την ελληνική κοινωνία είναι η ανασφάλεια εξαιτίας της καλπάζουσας εγκληματικότητας κάθε μορφής.
Μέχρι τώρα, λογικά στις προτεραιότητες κάθε πολίτη ήταν στα πλαίσια της καθημερινότητας του καθενός οι υπηρεσίες υγείας, η παιδεία, η δικαιοσύνη, η φορολόγηση, η αξιοκρατία αλλά και η εθνική αξιοπρέπεια έννοιες που σταδιακά καταρρακώθηκαν τα τελευταία χρόνια συνθέτοντας την πολύπλευρη κρίση, πέραν της οικονομικής, όπως ο καθένας τη βιώνει.


Στην όποια μέχρι τώρα διαβάθμιση προτεραιοτήτων την πρώτη θέση έχει πάρει πλέον το αίσθημα ανασφάλειας.
Γιατί η μπάλα έχει χαθεί και δεν ξέρουμε κυριολεκτικά τι μας ξημερώνει. Η κάθε μορφής βία είναι παντού δίπλα μας και συνεχώς εντείνεται μέσα στα σπίτια, στους χώρους εργασίας και αναψυχής, στα πεζοδρόμια και τους δρόμους.
Η χώρα έχει δεχθεί εισβολή αλλοδαπών κακοποιών στοιχείων ενώ δεν πάει πίσω και η εγχώρια παραβατικότητα.
Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Το αποδεικνύει και η καθημερινή επικαιρότητα. Στα μέσα ενημέρωσης το αστυνομικό δελτίο έχει την τιμητική του με ποικίλης διαβάθμισης συμβάντα. Από απλά περιστατικά, από τα οποία πολλά δεν γίνονται ευρύτερα γνωστά, μέχρι ακραία φαινόμενα, όπως το γκέτο των Εξαρχείων, με το κράτος ανήμπορο (;) θεατή.
Μέχρι που και μέχρι πότε;

(Πηγή : Δημοσιογραφικη έκδοση V PRESS )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου