Ζωή Κωνσταντοπούλου από την Πάτρα : «Ψηφίστε με το χέρι στην καρδιά»

 Κάλεσμα στους πολίτες να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά και με τη συνείδησή τους καθαρή αποφασίζοντας για το τι ζωή θέλουν απηύθυνε  από την Πάτρα η πρόεδρος της «Πλεύση Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Όπως είπε η «Πλεύση Ελευθερίας» είναι η μόνη πολιτική δύναμη που κάνει τη διαφορά και φιλοδοξεί να γίνει το συλλογικό υποκείμενο έκφρασης μιας κοινωνίας που παρά την βίαια επίθεση που έχει δεχτεί επιμένει να διεκδικεί την αξιοπρέπειά της.Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στους οκτώ άξονες των δεσμεύσεων της «Πλεύση Ελευθερίας» που θα εφαρμόσει αμέσως μόλις μπει στη Βουλή.

 Αυτοί είναι:
  1. Πρόταση για την ενεργοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους για την διαγραφή του παράνομου χρέους. Επίσης για τη συνέχιση του λογιστικού ελέγχου στις υποθέσεις διαφθοράς, εξοπλιστικών, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς. Είναι εκκρεμότητα υψίστης σημασίας.
  2. Πρόταση για Δημοψήφισμα για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και για συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για την ακύρωση της Συμφωνίας. Αντίθετα με ό,τι λένε τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Μητσοτάκης, η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη και μπορεί να ακυρωθεί αρκεί να γίνουν οι κατάλληλες νομικές και Κοινοβουλευτικές Πολιτικές και Διπλωματικές Ενέργειες.
  3. Η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών βάσει των επισήμων πορισμάτων της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής αλλά και του ΓΛΚ και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Οι γερμανικές οφειλές αποτελούν εθνική αξίωση, η διεκδίκησή τους αποτελεί εθνική υποχρέωση, η προώθησή τους εθνικό θέμα. Δεσμευόμαστε για την επιστροφή του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών.
  4. Η ενεργοποίηση του πορίσματος για την Siemens και η διεκδίκηση από την εταιρεία και απονομής δικαιοσύνης, έναντι όλων των υπαιτίων και εμπλεκομένων στο σκάνδαλο.
  5. Πρόταση Νόμου για την δικαιοσύνη για συγκρότηση μικτών ορκωτών δικαστηρίων σε όλα τα επίπεδα δικαιοσύνης, σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας, σε όλους τους τομείς δικαστικής λειτουργίας με πλειοψηφία ενόρκων ώστε να επανασυνδεθεί η δικαιοσύνη με την κοινωνία αλλά και να πάψει η διαπλοκή μεταξύ της κυβέρνησης και της δικαστικής εξουσίας. Είμαστε υπέρ της κατάργησης του διορισμού της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση.
  6. Πρόταση για την κατάργηση της βουλευτικής και υπουργικής ασυλίας η οποία μπορεί να γίνει στο πλαίσιο του ισχύοντος Συντάγματος με τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής και του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
  7. Πρόταση νόμου για την διαγραφή των χρεών των υπερχρεωμένων πολιτών, οικογενειών κ.λπ. οι οποίοι καταδιώκονται με τρόπο άδικο και ανελεή από τις τράπεζες.
  8. Πρόταση νόμου για την απόλυτη απαγόρευση των πλειστηριασμών α’ κατοικίας και την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών».
Τέλος, επεσήμανε ότι η «Πλεύση Ελευθερίας» είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί να προχωρήσει σε αυτές τις κοινοβουλευτικές δράσεις, καθώς όπως είπε, όλοι οι άλλοι τα έχουν βρει μεταξύ τους.
Ακόμη, αναφέρθηκε στους υποψήφιους του κόμματος επισημαίνοντας ότι στην πλειονότητά τους θέτουν υποψηφιότητα για πρώτη φορά, ενώ είναι άνθρωποι ενεργοί και δραστήριοι που αγωνίζονται με όλες τις δυνάμεις τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου