ΠΑΤΡΑ : Νίκος Νικολόπουλος : Μας καθηλώνουν στην θέση της ουραγού Περιφέρειας


Η Νομική Πατρών και η Πατρών – Πύργου στο στόχαστρο του προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος

Με αφορμή την κατάργηση του νόμου για την ίδρυση της Νομικής Σχολής, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και επικεφαλής της  «Νέας Πάτρας» Νίκος Νικολόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η ακαταμάχητη επιχειρηματολογία για την ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα υπέκυψε στην στείρα κυβερνητική άρνηση, για να μην διαταραχτούν παγιωμένες συμφεροντολογικές ισορροπίες στον χώρο των ΑΕΙ.
Η δυσμενής αυτή εξέλιξη προσβάλλει απροκάλυπτα το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και ταυτόχρονα αφαιρεί την δυνατότητα για λιγότερο κοστοβόρες σπουδές στην Νομική από τα παιδιά 2.5 εκατομμυρίων Ελλήνων της ΝΔ Ελλάδος. 

Η ανατροπή στο ζήτημα της Νομικής, σε συνδυασμό με την διαφαινόμενη πολύχρονη παράταση της ολοκλήρωσης των έργων Πατρών – Πύργου, είναι δύο αρνητικές εξελίξεις, που φοβάμαι ότι θα διατηρήσουν την Δυτική Ελλάδα στην θέση της ουραγού Περιφέρειας της Ευρώπης.
Με δύο αναπτυξιακά “εργαλεία” λιγότερα, για αρκετά χρόνια ακόμη η φτώχια θα “διαμένει” μόνιμα στην Δυτική Ελλάδα…
Δυστυχώς η Κυβέρνηση έχει κάνει κακή αρχή στην Αχαΐα και την ευρύτερη περιοχή, αφού όχι μόνο αφαιρεί “εργαλεία”, αλλά δεν προτείνει κιόλας αποτελεσματικά αν αναπτυξιακά αντίβαρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου