ΠΑΤΡΑ : Με επιτυχία και το φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα στιβου









Η Πάτρα κέρδισε το στοίχημα για μια ακόμα φορά, καθώς κατάφερε να διοργανώσει με επιτυχία για 4η συνεχή φορά και 8η στην ιστορία της το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Ανδρών-Γυναικών, το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Παμπελοποννησιακό στάδιο. 
Το πρωτάθλημα αποτέλεσε πόλο έλξης και για τους Πατρινούς, καθώς πάνω από 7000 θεατές υπολογίζεται πως έδωσαν το παρών κατά το διήμερο των αγώνων, που ολοκληρώθηκε χθες βράδυ με τους μεγάλους σταρ (Στεφανίδη, Τεντόγλου) να επιβεβαιώνουν την κυριαρχία στα αγωνίσματά τους (επί κοντώ και μήκος, αντίστοιχα).Ασφαλώς, ωστόσο, το μεγάλο τοπικό ενδιαφέρον ήταν το χρυσό μετάλλιο της Δέσποινας Μουρτά στα 400 μέτρα προχθές το απόγευμα, που προκάλεσε ενθουσιασμό στους θεατές.
ΤΟ «ΧΡΥΣΟ» ΚΟΡΙΤΣΙ
Μετά τη νίκη της, η Πατρινή πρωταθλήτρια δημοσίευσε μία φωτογραφία με την προπονήτριά της Ντίνα Μπορνιβέλλι και με το χρυσό μετάλλιο, γράφοντας τα εξής: «Μια εικόνα, πολλά συναισθήματα! Πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ στα 400μ. Η νίκη μου εξαιρετικά αφιερωμένη στη γυναίκα που στέκεται δίπλα μου, που δίχως τη βοήθειά της δε θα είχα φτάσει εδώ! Coach Dina Bornivelli ευχαριστώ για όλη τη στήριξη και την εμπιστοσύνη όλα αυτά τα χρόνια! Μαζί στα καλά, μαζί και στα άσχημα. Φυσικά ένα τεράστιο ευχαριστώ στον φυσιοθεραπευτή Βασίλη Παπαγεωργόπουλο που ήταν εκεί, μέχρι και λίγο πριν την εκκίνηση και με βοήθησε να ξεπεράσω οποιοδήποτε πρόβλημα!».
ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΑΧΑΙΟΥΣ
Καλές επιδόσεις είχαν όμως και άλλοι Αχαιοί αθλητές. Μεταξύ αυτών, η 5η θέση του Κουτράκου της Ολυμπιάδας στα 400 μ. με εμπόδια με επίδοση 53.84, η 6η θέση του Κωνσταντίνου Ιατρόπουλου του Αθηνόδωρου Αιγίου στα 3.000 μ. στιπλ με 9.26.91. και η 7η θέση του Γεράσιμου Θεοδώρου του Ολυμπιακού στη σφαίρα με 17.08 μ.Στις Γυναίκες καλή εμφάνιση είχαμε από την Πολυτίμη Μαντά της Ολυμπιάδας η οποία με 24.56 που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ κατέκτησε την 5η θέση στα 200 μ., από την ταλαντούχα Αναστασία Φουτσιτζίδου της Ολυμπιάδας η οποία κατάκτησε την 6η θέση στο τριπλούν με 12.60 μ. (6η στον προκριματικό με 12.30 μ.). Η 7η θέση ανήκει στη Δάφνη Ντουλαπτσή – Τέιβεν του Κούρου Πατρών στο τριπλούν με 12.48 μ. (9η στον προκριματικό με 12.26 μ.). Επίσης, καλή εμφάνιση έκανε η Κωτσοπούλου του Κούρου η οποία με 5.67 κατέκτησε την 10η θέση.
ΔΥΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΡΕΚΟΡ
Κατά τη διάρκεια των αγώνων επιτεύχθηκαν και δύο πανελλήνια ρεκόρ. Το πρώτο από τον Χρήστο Φραντζεσκάκη, που έστειλε τη σφύρα στα 73,86 μ. Ο ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης βελτίωσε το δικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 72,89 μ. από τις 29 Ιουνίου του 2019. Το δεύτερο ήρθε από την  ταλαντούχα Παναγιώτα Δόση στο ύψος, που  με άλμα στα 1,86 μ. έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ Κ20, το οποίο κατείχε από το μακρινό 1985 η Νίκη Μπακογιάννη.
ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ Η ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ
Για ακόμα μία χρονιά, η «παγκόσμια» Κατερίνα Στεφανίδη ήταν ο μεγάλος πόλος έλξης της χθεσινής, δεύτερης και τελευταίας μέρας. Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ, η Στεφανίδη επιβεβαίωσε πως… δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 4.83 μ, που αποτελεί την καλύτερη φετινή της επίδοση, έστω και αν δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 4.92 που θα αποτελούσε πανελλήνιο ρεκόρ.
Μεγάλη επίδοση και για τον Μίλτο Τεντόγλου στο μήκος, με άλμα στα 8.22 μέτρα, χωρίς όμως να κάνει την έκτη προσπάθεια λόγω μικροενοχλήσεων. Από εκεί και πέρα για δέκατη φορά στην καριέρα του ο Δημήτρης Τσιάμης αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στο τριπλούν με εντυπωσιακό τρόπο και με άλμα στα 16.70 μ. Δίχως τον απαιτούμενο συναγωνισμό, ο Κώστας Δουβαλίδης (ΑΟ Ηφαίστια) έφτασε στην 12η νίκη του σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο έμπειρος πρωταθλητής διένυσε την απόσταση σε 13.56 (0,5) στην τελευταία του κούρσα πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου