ΠΑΤΡΑ : Ανασυγκρότηση στην Υγεία με σύμμαχους τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες του χώρου!


Σε χώρους που γνωρίζει καλά και αντιμέτωπος με ζητήματα που γνωρίζει ακόμα καλύτερα, λόγω της θέσης του ως αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βρέθηκε  ο Ιάσονας Φωτήλας, επισκεπτόμενος νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και Καραμανδάνειο). 


 Ο κ. Φωτήλας συναντήθηκε εκ νέου με στελέχη, εργαζόμενους, αλλά και πολίτες, συζήτησε μαζί τους για τις ελλείψεις, τις αρρυθμίες και τα γενικότερα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ είχε την ευκαιρία να υπογραμμίσει την μεγάλη σημασία που αποδίδει η Νέα Δημοκρατία - και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης - στην ανασυγκρότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η στρατηγική της νέας κυβέρνησης σε σχέση με τα νοσηλευτικά ιδρύματα κινείται σε τρεις βασικές κατευθύνσεις. Η πρώτη αφορά την ενίσχυσή τους με προσωπικό, η δεύτερη την βελτίωση των υποδομών τους και η τρίτη την ανακούφισή τους μέσω της εφαρμογής ενός ισχυρού συστήματος πρόληψης και πρωτοβάθμιας φροντίδας.
Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας εκτίμησε ότι το προσωπικό των νοσοκομείων έχει ξεπεράσει τα όρια των αντοχών του, τόσο λόγω της υποστελέχωσης, όσο και λόγω των αντιξοοτήτων που καθημερινά αντιμετωπίζει, αλλά και ότι ο μέσος Έλληνας πολίτης δεν έχει καλές υπηρεσίες υγείας, αντιμετωπίζοντας διαρκώς την φτώχεια και την εγκατάλειψη της δημόσιας υγείας από τους δήθεν προστάτες των λαϊκών συμφερόντων της απερχόμενης κυβέρνησης.
«Επί δύο χρόνια εργαστήκαμε σκληρά στον Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας. Γυρίσαμε όλη τη χώρα, είδαμε από κοντά τα προβλήματα και μιλήσαμε με χιλιάδες ανθρώπους. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, εκεί που χτυπάει η καρδιά της κοινωνίας, δημιουργήσαμε ένα πλήρες και απολύτως ρεαλιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα για την Υγεία, το οποίο θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται άμεσα από την επόμενη, ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και στην εφαρμογή αυτού του προγράμματος, οι απόλυτοι σύμμαχοί μας είναι οι εργαζόμενοι και οι άνθρωποι του χώρου της Υγείας» ανέφερε ο κ. Φωτήλας.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ
Εξάλλου, συνάντηση με παλιούς αλλά και νέους φίλους είχε το βράδυ της Τετάρτης στο καφέ «Μυλωνάς» ο Ιάσονας Φωτήλας, όπου μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην άμεση προσπάθεια της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να ανακουφίσει την κοινωνία από τα αβάσταχτα φορολογικά βάρη και να ξαναδώσει, ιδιαίτερα στη μεσαία τάξη, το «οξυγόνο» που έχει ανάγκη για να καταφέρει να ορθοποδήσει και να ενισχύσει την παραγωγικότητα της χώρας. «Δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω, δεν θα κόψουμε κανένα επίδομα και δεν θα γυρίσουμε ποτέ την πλάτη στους πιο αδύναμους πολίτες. Όμως η βασική μας διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς, αφενός δεν θέλουμε μία κοινωνία επιδομάτων αλλά μία κοινωνία δουλειάς και προκοπής, ενώ αφετέρου, ξέρουμε πως μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερα επιδόματα και πολύ καλύτερη κοινωνική πολιτική σε ένα πιο πλούσιο κράτος. Και το κράτος γίνεται πιο πλούσιο, όταν και οι πολίτες του γίνονται πιο πλούσιοι. Δεν υπάρχουν πλούσια κράτη με φτωχούς πολίτες…» ανέφερε ο κ. Φωτήλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου