ΠΑΤΡΑ :Αυστηρά μηνύματα Αυγενάκη χθες για επιτάχυνση στην προετοιμασία των Παράκτιων, αλλά και για σεβασμό στο δημόσιο χρήμα



Περίπου μια ώρα διήρκησε χθες βράδυ η σύσκεψη που έγινε για τους παράκτιους μεσογειακούς αγώνες της Πάτρας, παρουσία του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, βουλευτών Αχαΐας, εκπρόσωπων του Δήμου αλλά και φορέων.

Το κοινό μήνυμα όλων όσων έκαναν τοποθέτηση ήταν πως παρά τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα, αυτό που πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή είναι να «κερδίσει η Πάτρα το στοίχημα» και να διοργωθούν άψογα οι Αγώνες.





Ο κ. Αυγενάκης, αφού άκουσε τις τοποθετήσεις των τοπικών παραγόντων, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ολοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε. Και μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα η επιτροπή αλλά ουσιαστικά έχουμε πιάσει δουλειά. Αυτή την στιγμή δεν θα ασχοληθούμε τους ψιθύρους. Θα ασχοληθούμε μετά με όσα έγιναν ή δεν έγιναν… Τώρα είναι ώρα να ασχοληθούμε με τους Αγώνες. Σας δίνω το πράσινο φως να τρέξετε τη διοργάνωση και να δώσετε βάρος στην προβολή, που δεν είναι αυτή που πρέπει. Μπορείτε να προχωρήσετε σε διαπραγματεύσεις για να κλείσουν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν, αλλά με σεβασμό μέχρι και στο τελευταίο ευρώ. Επίσης καλώ και το Δήμο και τη Περιφέρεια να εμπλουτίσουμε με παράλληλες εκδηλώσεις τη διοργάνωση για να κερδίσουμε αυτό το μικρό στοίχημα.  Θα έρθουν αθλητές από 26 χώρες, 1300 αθλητές και χιλιάδες συνοδοί είναι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να αποτύχουμε».
Με αυτά τα λόγια, ο κ. Αυγενάκης έδειξε πως είναι γνώστης των προβλημάτων και των «παραφωνιών» που υπάρχουν, ωστόσο αυτή τη στιγμή προτάσσει την άρτια διοργάνωση των Αγώνων, αφήνοντας για τη συνέχεια, τον απολογισμό.
Άλλωστε, μία μικρή «γεύση» των κακώς κείμενων, έδωσε και ο νέος πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Νίκος Παπαδημάτος, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Ακόμα δεν έχουμε παραλάβει από τους προηγουμένους, οι οποίοι μαθαίνουμε πως κάνουν νέες συμβάσεις… Θα πω μόνο το εξής: Ήρθα ένα πρωί στα γραφεία και είδα 40-50 άτομα, αλλά όταν ρώτησα στο λογιστηρίο, έμαθα πως συνολικά υπάρχουν 133 άτομα με σύμβαση! Θα τα δούμε αναλυτικά όλα…».
Είναι μάλλον προφανές λοιπόν ότι εγείρονται ζητήματα, που πάντως καλό είναι να εξεταστούν και να ξεκαθαρίσουν άμεσα, καθώς πολλά λέγονται και ακούγονται για τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, είτε αυτές αφορούν αμοιβές και παροχή υπηρεσιών, είτε προμήθειες, είτε την προβολή των Αγώνων.
Να σημειωθεί ότι παρέμβαση στην χθεσινή σύσκεψη έκανε και ο δήμαρχος Κ. Πελετίδης, θέτοντας το ζήτημα ανάπλασης του παλιού κολυμβητηρίου της Αγυιάς. «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την προηγούμενη κυβέρνηση…» είπε ο δήμαρχος, με τον κ. Αυγενάκη να συμφωνεί πως «έγιναν εκπτώσεις», αλλά να προσθέτει πως «ό,τι μπορεί να μείνει στην πόλη θα μείνει, αλλά βασικό είναι να γίνει η διοργάνωση. Και μετά θα δούμε και τα άλλα θέματα…
Στη σύσκεψη το παρών έδωσαν επίσης, ο νέος περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας Ν. Φαρμάκης, οι βουλευτές Αχαΐας της Ν.Δ., Ι. Φωτήλας,  Αγγ. Τσιγκρής, Χ. Αλεξόπουλου, ο προτζεκ μάνατζερ των αγώνων Ηλ. Δαλαινας, ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Θόδωρος Δούρος, ο Α. Μαζαράκης, η πολιτευτής Ε. Γιαννιά και το μέλος της επιτροπής Μ. Κουρέτας, κ.α.
 (ΠΗΓΗ έντυπη έκδοση της Γνώμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου