Ολυμπία Οδός“SmartTunnel”: Καινοτόμος προσέγγιση για τη βελτίωση των στρατηγικών συντήρησης των σηράγγων

Η Ολυμπία Οδός πρόσφατα ολοκλήρωσε την εγκατάσταση καινοτόμου συστήματος παρακολούθησης του εξοπλισμού των σηράγγωνπιλοτικά στην πρώτη σήραγγα του αυτοκινητόδρομου.
Το προηγμένο σύστημα, που χαρακτηριστικά ονομάστηκε “Smart Tunnel”,παρέχει μόνιμη παρακολούθηση του εξοπλισμού των σηράγγων μέσω αισθητήρων, διαβίβαση όλων των δεδομένων ασύρματα στο cloud μέσω «έξυπνων» κόμβων συλλογής δεδομένων και εισαγωγή στο σύστημα αναλυτικών στοιχείων συντήρησης. 


Οι ενσωματωμένοι στον εξοπλισμό αισθητήρες συγκεντρώνουν στοιχεία από τις γεννήτριες, τις αντλίες, τους ανεμιστήρες, τα ηλεκτρικά συστήματα (μπαταρίες, UPS) και τους μετασχηματιστές που υπάρχουν μέσα σε κάθε σήραγγα.
Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λύση παρακολούθησης του εξοπλισμού, μέσω της χρήσης αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης, η οποία σταδιακά θα επεκταθεί σε όλες τις σήραγγες του αυτοκινητόδρομου.
Στόχος του “Smart Tunnel” είναι ο καλύτερος σχεδιασμός και εφαρμογή των προγραμμάτων συντήρησης  της υποδομής χρησιμοποιώντας τα νέα εργαλεία του InternetofThings (Διαδίκτυο Πραγμάτων). Το σύστημα θα βοηθήσει επίσης στην αύξηση της διάρκειας ζωής του εξοπλισμού, τη βελτίωση της ασφάλειας και του επιπέδου εξυπηρέτησης, καθώς και τη σημαντική εξοικονόμηση του κόστους συντήρησης των σηράγγων.
Η Ολυμπία Οδός επενδύει σταθερά σε ένα σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας και στη βελτίωση των μεθόδων συντήρησης της υποδομής, όπως αυτή του προγράμματος “Smart Tunnel” που αποτελεί πρότυπο καινοτομίας σε παγκόσμια κλίμακα. 
Το σύστημα “SMART TUNNEL” σχεδιάστηκε από την Ολυμπία Οδό και υλοποίησαν οι εταιρίες: ES SYSTEMS, EX MACHINA και DELPHIS.
Σχετικά με την Ολυμπία ΟδόςΑ.Ε.
Η Ολυμπία Οδός Α.Ε. είναι η εταιρία παραχώρησης που έχει αναλάβει τη διαχείριση (σχεδιασμό-χρηματοδότηση-κατασκευή-λειτουργία-συντήρηση) του σύγχρονου, ευρωπαϊκών προδιαγραφών αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα, μήκους 202 χλμ. που ενώνει την Αττική με την Πελοπόννησο, την Δυτική Ελλάδα και την Ευρώπη. Αποστολή της Ολυμπίας Οδού είναι η άνετη και ασφαλής μετακίνηση όλων των ταξιδιωτών, και η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου