Η Μέγκαν Μαρκλ στη Vogue

 Αναμφισβήτητα η Μέγκαν Μαρκλ είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα του βρετανικού παλατιού και κάθε της κίνηση καταγράφεται από τον Τύπο.Τα βρετανικά ΜΜΕ τρελαίνονται να ασχολούνται μαζί της, να σχολιάζουν τι φοράει, να μεταδίδουν φήμες γύρω από το όνομά της. Η Μέγκαν Μαρκλ είναι ένα πρόσωπο που πουλάει και το γνωρίζουν καλά. Αυτή τη φορά, η δούκισσα του Σάσεξ, που φέρεται να μην περνάει καλά στο παλάτι, φιγουράρει στις τοπ ειδήσεις των βρετανικών ιστοσελίδων καθώς θα είναι μία από τις προσωπικότητες που θα γράψουν στην βρετανική Vogue στο τεύχος Σεπτεμβρίου. Η Μέγκαν Μαρκλ θα είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που θα γίνει guest editor στη «Βίβλο της Μόδας», η οποία στο εξώφυλλό της θα φιλοξενήσει 16 «γυναίκες που θαυμάζει». «Οι δυνάμεις της αλλαγής» είναι το ειδικό θέμα της Vogue και εκτός από την Μέγκαν Μαρκλ θα φιλοξενηθούν γυναίκες πολιτικοί, ακτιβίστριες και σελέμπριτις, που υμνούν τη διαφορετικότητα, το body positive, τα δικαιώματα των τρανσέξουαλ και μιλούν για την αλλαγή του κλίματος.



Η Μέγκαν Μαρκλ, που προκαλώντας την οργή των Βρετανών κάνοντας ανακαίνιση 3 εκατ. λιρών, δέχεται νέα «πυρά» για την απόφασή της να βρεθεί στις σελίδες της Vogue. Οι φανς χαρακτήρισαν το περιοδικό «σκουπίδια» και «απαίσιο», μόλις διάβασαν τα νέα. Αντίθετη γνώμη με αυτή τη συνεργασία έχει και η πολιτικός Αν Γουίντκομπ, λέγοντας στη Sun πως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας πρέπει να μένουν εκτός πολιτικής.

Πάντως η Μέγκαν, που δημοσίευμα την ήθελε να έχει μηνιαία στήλη στο περιοδικό, δεν θα βρίσκεται στο εξώφυλλο καθώς δεν ήθελε να κάνει αισθητή την παρουσία της. Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού Edward Enninful, η δούκισσα πίστευε πως θα ήταν «αλαζονικό» να βρίσκεται στο εξώφυλλο. «Ο Edward της ζήτησε να βρεθεί στο εξώφυλλο αλλά δεν ήταν κάτι που ήθελε. Ετσι, η δούκισσα τον ρώτησε: “Θα ήθελες να είμαι guest editor;”. Το τεύχος Σεπτεμβρίου είναι σημαντικό στη βιομηχανία της μόδας και κανείς μέχρι τώρα δεν έχει κάνει τέτοια κίνηση», δήλωσε πηγή στην Daily Mail.

Η Μέγκαν θέλησε να επικεντρωθεί στις γυναίκες που θαυμάζει από την πρώτη γραμμή της μόδας, του κινηματογράφου, της τεχνολογίας και της ευεξίας και ασχολείται μεταξύ άλλων με θέματα γυναικείας ενδυνάμωσης, ψυχικής υγείας. Οπως αναφέρει το People, θα συμπεριλαμβάνει και μια ειλικρινή συζήτηση με την πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα.

Η παρουσία της Μέγκαν φαίνεται να μην διόλου τυχαία, καθώς η δούκισσα του Σάσεξ μπορεί να άλλαξε ζωή, μπαίνοντας στη βασιλική οικογένεια, ωστόσο, δείχνει να μην ξεχνάει όλα όσα πιστεύει. Οπως φαίνεται δείχνει αποφασισμένη να μην εγκαταλείψει το πεδίο του ακτιβισμού, στο οποίο ήταν ενεργή πριν παντρευτεί τον πρίγκιπα Χάρι. Το 2015 είχε απευθυνθεί στα Ηνωμένη Εθνη για το ζήτημα της γυναικείας χειραφέτησης, λέγοντας μεταξύ άλλων πως στα 11 της χρόνια, ήταν τόσο εξοργισμένη από μία σεξιστική διαφήμιση απορρυπαντικών που έγραψε στους κατασκευαστές, οι οποίοι τελικά συμφώνησαν να την αποσύρουν.


Το τεύχος Σεπτεμβρίου αποτελεί το σημαντικότερο όλης της χρονιάς για τη Vogue. Το περιοδικό θεωρεί πως με την επιλογή του να παρουσιάσει 16 γυναίκες που θαυμάζει, ανάμεσά τους η Τζέιν Φόντα και η Σάλμα Χάγιεκ, προχωρά σε μια ριζοσπαστική κίνηση στην ιστορία του.

Στο εξώφυλλο, στο οποίο απουσιάζει η Μέγκαν Μαρκλ, εκτός από τις 15 προσωπικότητες, υπάρχει μια εικόνα που θυμίζει καθρέπτη. Αυτή συμβολίζει τον αναγνώστη και τον ενθαρρύνει να χρησιμοποιήσει τα δικά του μέσα για να φέρει την αλλαγή.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου