Θεσπρωτία: Πρόστιμο 23.000 ευρώ σε… πεθερά και νύφη που καθάριζαν πατάτες

Αν η αυστηρή τήρηση του γράμματος του νόμου δεν απέβαινε τραγική για τον ιδιοκτήτη ενός καφενείου σε ένα ορεινό χωριό ολίγων κατοίκων της Θεσπρωτίας, το όλο συμβάν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και… τραγελαφικό.
«Λουκέτο» στο μοναδικό καφενείο της Ραβενής της Θεσπρωτίας έβαλε ο ΕΦΚΑ, ελεγκτές του οποίου επέβαλαν βαρύ πρόστιμο ύψους 23.000 ευρώ για ανασφάλιστη εργασία επειδή βρήκαν στο κατάστημα την γυναίκα και την πεθερά του αδερφού του ιδιοκτήτη να… καθαρίζουν πατάτες.




 «Το Μισοχώρι της Ραβενής», το καφενείο που λειτουργεί και ως ψησταριά στο χωριό των περίπου 100 κατοίκων όλο τον χρόνο, θα κλείσει μόλις κοινοποιηθεί το πρόστιμο, αφού, όπως λέει στο ethnos.gr ο νεαρός ιδιοκτήτης του, Βαγγέλης Τζώρτζης, δεν μπορεί να πληρώσει το ποσό των 23.000 ευρώ.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι όλο τον χρόνο κρατάει μόνος του το μαγαζί και τη συγκεκριμένη ημέρα που ήρθε ο αδερφός του να τον βοηθήσει, ήρθε και ο έλεγχος.
Μιλώντας στο One Channel ο ιδιοκτήτης του καφενείου, δήλωσε πως μόνος δρόμος από εδώ και πέρα θα είναι να καταφύγει στα Δικαστήρια -όπου και εκεί θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα απ’ όσα βγάζει.
Όπως αναφέρει ο κύριος Τζώρτζης εάν ισχύσει το πρόστιμο των 23.000 ευρώ δεν θα έχει άλλη επιλογή απ’ το να κλείσει το καφενείο του χωριού, μιας και αυτά δεν είναι χρήματα που μπορεί να αποσβέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου