ΑΘΗΝΑ : «Παρέδωσε» στον Καραμαλάκη ο Ανδρικόπουλος με… μπηχτές και αιχμές

Στους Θρακομακεδόνες όπου βρίσκεται η Σχολή της Αστυνομίας έγινε το πρωί της Δευτέρας (05.08.2019) η τελετή παράδοσης και παραλαβής μετά την αλλαγή στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.Ο απερχόμενος αρχηγός Αριστείδης Ανδρικόπουλος παρέδωσε στον διάδοχό του Μιχάλη Καραμαλάκη και δεν απέφυγε τις αιχμές κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη αλλά και τις αιχμές για το γεγονός πως δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο του.

 

 

 


Η τελετή έγινε παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, σε φιλικό και συναδελφικό κλίμα.
Στην ομιλία του, ο απερχόμενος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδης Ανδρικόπουλος ευχαρίστησε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν. Σε μια αποστροφή του λόγου του, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., είπε πως έμεινε σταθερός στην ιδεολογία του και δεν υπέκυψε σε σκοπιμότητες. Σημείωσε ότι δεν πρόλαβε να εφαρμόσει όσα ήθελε και όσα είχε σκεφτεί και την εύρυθμη λειτουργία και αποτελεσματικότητα του Σώματος.
Αφού έκανε μια αναδρομή στην διαδρομή του στο Σώμα, άφησε… αιχμές προς τη νυν ηγεσία του υπουργείου, λέγοντας πως η διαδρομή αυτή «έληξε με τον τρόπο που όλοι ξέρετε». Υπενθυμίζεται ότι ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος είχε προκαλέσει σάλο μετά τη φωτογραφία του newsit.gr και την παρουσία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, πριν από τις ευρωεκλογές και τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Δεν ήταν η μοναδική φορά που εμφανιζόταν σε κομματική συγκέντρωση, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων.
Από την πλευρά του ο Μιχάλης Καραμαλάκης, στην ομιλία του, τόνισε ότι θέλει μια αστυνομία φιλική στον πολίτη και αμείλικτη στον κακοποιό. Εξέθεσε, σε γενικές γραμμές, την πολιτική που θα ακολουθήσει για την πάταξη του εγκλήματος, ευχαριστώντας υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την εμπιστοσύνη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου