Φωνή Βοώντος


Η Γέφυρα ως στοιχείο πολιτισμού και ανάπτυξης
 Γράφει ο Ανδρέας Α. Βρής

15 χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε η Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου.
Δόθηκε στην κυκλοφορία το απόγευμα της 12ης Αυγούστου του 2004, παραμονή της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Νωρίτερα το μεσημέρι της ίδιας ημέρας είχαν γίνει και τα επίσημα εκγαίνια.
Από τότε και μέχρι σήμερα η Γέφυρα καταξιώθηκε και καθιερώθηκε ως ένα από τα σημεία αναφοράς της ευρύτερης περιοχής με διεθνή εμβέλεια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η φιγούρα του μεγάλου αυτού έργου κοσμεί τις αφίσες πολλών διοργανώσεων, στολές, ενδύματα  και διάφορα αντικείμενα αναμνηστικά και μη, δίνοντας σ’ όλα αυτά προστιθέμενη αξία με αναγνωρίσιμο γεωγραφικό προσδιορισμό.
Η Γέφυρα πλέον αποτελεί πολύ-επίπεδο στοιχείο πολιτισμού και ανάπτυξης για την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή  της Δυτικής Ελλάδος επιδρώντας θετικά ποικιλοτρόπως στην εξέλιξή της με την οποία πλέον έχει συνδεθεί άρρηκτα.
Σε αυτό πέρα από τα αξιοθαύμαστα τεχνικά χαρακτηριστικά της και την συμβολή της στην εύκολη ,ασφαλή και γρήγορη διακίνηση πάνω  από το στενό ανθρώπων και προϊόντων συντελούν επίσης:
Το υψηλό επίπεδο του στελεχιακού δυναμικού της.
Η στήριξη και αρωγή που προσφέρει  σε πολλές κοινωνικές δραστηριότητες που συνάδουν με την φιλοσοφία της.
Και Η ευέλικτη πολιτική διοδίων
Αξιοσημείωτος θετικός παράγονταςθεωρείται  και  η ομαλή παράλληλη συνύπαρξή της με  τα φέρρυ μπώτ  του πορθμείου ως εναλλακτικού μέσου διακίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου