ΠΑΤΡΑ : Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε, ο Νίκος Νικολόπουλος


Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσεστην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Πάτρας, ο επικεφαλής της «Νέας Πάτρας» και πρώην Υπουργός Νίκος Νικολόπουλος και στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη τύπου, για το όργιο των απευθείας αναθέσεων, με αφορμή τη διοργάνωση των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.
 Στην αρχική τοποθέτηση του προς τους δημοσιογράφους ο Νίκος Νικολόπουλος είπε:
«Κατέθεσα πριν από λίγο την μηνυτήρια αναφορά, με αφορμή αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, που καταδεικνύουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα όργιο κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος. Μέχρις στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι ο αρχικός προϋπολογισμός της διοργάνωσης έχει σχεδόν τριπλασιασθεί»!
Ακολούθως, ο επικεφαλής της «Νέας Πάτρας» υπογράμμισε: «Η απόφασή μου να προσφύγω στην Δικαιοσύνη ενισχύθηκε από τις δημόσιες τοποθετήσεις του νέου Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Νίκου Παπαδημάτου, ο οποίος δεν έκρυψε ότι οι διαπιστώσεις του για το «φαγοπότι» συμπίπτουν με το πνεύμα της μηνυτήριας αναφοράς μου.
Ασφαλώς ο κ Παπαδημάτος δεν είναι υπόλογος για τα πεπραγμένα της προηγούμενης Οργανωτικής Επιτροπής, οφείλει, ωστόσο, μέχρι το πέρας των αγώνων να αναθεωρήσει ή και να ανακαλέσει προκλητικές και περιττές δαπάνες για να μεριασθεί, έστω, η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Αν πράγματι έχουμε κάνει τις ίδιες διαπιστώσεις, μέσω της «Διαύγειας», αλλά και τεκμηριωμένης πληροφόρησης, οφείλει και ο κ Παπαδημάτος να προσφύγει πάραυτα στη Δικαιοσύνη.»

Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων υποστήριξε:
«Σε τρία και πλέον εκατομμύρια ανέρχονται τα «πανοτόκια» της οικονομικής ασυδοσίας των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων. Ιδού τα λεφτά με τα οποία θα μπορούσε να ανασκευασθεί το «έκτρωμα» της Αγυιάς και να δημιουργηθεί θερινός αθλητικός και πολιτιστικός πολυχώρος πέριξ του κολυμβητηρίου του ΝΟΠ».
«Εξακολουθώ να έχω φόβους για το οργανωτικό σκέλος των αγώνων. Σήμερα πρόκειτα να γίνει το τελικό τεστ στις εγκαταστάσεις του ΝΟΠ και μέχρι χθες δεν υπήρχε Ίντερνετ»!
«Μπορείτε να ανατρέξετε στην μηνυτήρια αναφορά μου, αλλά και στην «Διαύγεια» και θα καταλάβετε πώς και από ποιους στήθηκε το «πάρτι» με ελαφρότητα κα ασυνειδησία. Από εκείνους που υποτίθεται ότι έπρεπε να διαφυλλάτουν το δημόσιο χρήμα».
Τέλος, θέλω να ενημερώσω ότι στην μηνυτήρια αναφορά μου προτείνωνστον κ Εισαγγελέα να κληθούν ως μάρτυρες οι: Νίκος Παπαδημάτος, Νίκος Κανελλάκης, Παναγιώτης Πετροπουλος, Χρήστος Τσαρτολιας, Ηλίας Δαλαινας, Άγγελος Ροζης, Φώτης Σαραντοπουλος, Ιωαννης Χριστοπουλος, Κωστας Θεοδωροπουλος, Κυριάκος Θωμαιδης, Πάρις Γεωργακοπουλος, Γιώργος Αναστασοπουλος, Μάνθος Ευαγγελιου, Ανδρέας Καλογεροπουλος και Βασίλης Πετροπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου