Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες: Άστοχη η θέση του Δήμου Πατρέων

Του Τάκη Γεωργακόπουλου*
Δεύτεροι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες: Άστοχη η θέση του Δήμου Πατρέων Οι αγώνες ανήκουν στην Πόλη μας άρα και στον Δήμο της Πόλης μας και όχι στον εκάστοτε υπουργό. Αγαπητέ Δήμαρχε, διάβασα την ανακοίνωση σου για μη συμμετοχή του Δήμου, στα οργανωτικά και εν γένει δρώμενα των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων και θα σου 'πώ εξ' υπαρχής, ότι συμφωνώ με την διεκδίκηση του Δήμου να μείνουν κάποιες αθλητικές υποδομές στην Πόλη μας ή και με την διαμαρτυρία σου επειδή δεν θα μείνουν αθλητικές υποδομές των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων στην Πόλη μας αλλά η συμμετοχή και παρουσία του Δήμου και του Δημάρχου της Πόλης μας, στα δρώμενα της αθλητικής διοργάνωσης θεωρούνται αυτονόητα.


Προσωπικά Δήμαρχε, κι εγώ ως μέχρι πριν λίγες ημέρες πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ  (Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ) δεν μετέχω σε καμία διαδικασία αλλά θεωρώ πως είναι υποχρέωσή μου, αν μου ζητηθεί, να βοηθήσω με τον τρόπο μου, χωρίς να μετέχω σε οποιοδήποτε σχήμα της Οργανωτικής Επιτροπής.
Και το κάνω Δήμαρχε, από αγάπη για τον αθλητισμό, για τους αθλητές και για όσους γενικά ασχολούνται με τον αθλητισμό -πες το, από μούρλια ή από...συνήθεια- αφού η πόλη μας διοργανώνει αυτούς τους αγώνες.
Εσύ ως Δήμαρχος των Πατρινών, έχεις έναν λόγο παραπάνω να εμπλακείς ενεργά με την διοργάνωση και καλό θα είναι να αλλάξει η απόφασή σου.
Θέλω να πιστεύω πως όταν ο Δήμος μετείχε στην διαδικασία διεκδίκησης, δεν είχε θέσει προϋποθέσεις, ούτε ρήτρες δεσμευτικές για την διαχείριση των εγκαταστάσεων μετά τους αγώνες.
Αυτή την στιγμή, αυτή την περίοδο, η Πάτρα είναι στο επίκεντρο του Μεσογειακού και Διεθνούς αθλητικού ενδιαφέροντος και ο Δήμος της διοργανώτριας Πόλης, δεν δικαιούται (δια) να είναι απών. Σκέψου το...

* Ο Τάκης Γεωργακόπουλος είναι γιατρός, πρώην πρόεδρος ΕΣΚΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου