ΠΑΤΡΑ : Αλλαγή εικόνας και επιτάχυνση διαδικασιών στην προετοιμασία των Μεσογειακών Αγώνων


Θα παραστεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος  Μητσοτάκης δίνοντας διάσταση εθνικής υπόθεσης

Απομένουν λιγότερο από δύο εβδομάδες για την έναρξη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων στην Πάτρα κι όλα συνηγορούν πλέον ότι η διοργάνωση θα περισώσει το κύρος της πόλης, της Αχαΐας και της υπόλοιπης Ελλάδας, παρότι η κατάσταση ήταν απελπιστική, λίγο πριν από το τέλος Ιουλίου.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και η νεοδιορισθείσα -αμισθί- Οργανωτική Επιτροπή, υπό τον Νίκο Παπαδημάτο, βρήκαν την ετοιμότητα των Παράκτιων μόλις στο 20%, με δεκάδες προβλήματα, εκκρεμότητες και «πληγές». Χαρακτηριστικό ήταν ότι δεν είχαν διενεργηθεί 18 βασικοί διαγωνισμοί για έργα υποδομών και αναγκαίο εξοπλισμό.
Από τον αρχικό προϋπολογισμό των 5,5 εκατ., μάλιστα, είχαν καταβληθεί περίπου τα 5 εκατ., εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος έχει εξανεμιστεί σε μη βασικές συμβάσεις και το υπόλοιπο βρίσκεται δεσμευμένο στους τραπεζικούς λογαριασμούς, απαιτώντας ως εκ τούτου επικα9καιπλέον υψηλή χρηματοδότηση!
Υπερκοστολογήσεις σε κάθε τομέα (μεταφορές, διαμονή, σίτιση, ασφάλεια), ακόμα και στην ένδυση των εθελοντών, παράλληλες πανάκριβες πολιτιστικές εκδηλώσεις, δεκάδες συμβάσεις «αόρατου» προσωπικού με προκλητικές για την εποχή αμοιβές κ.λπ.
Η νέα Οργανωτική, σε στενή συνεργασία με τον Υφυπουργό και τους συνεργάτες του, τρέχει σε εντονότατους ρυθμούς, κόντρα στα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια. Υλοποιεί μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες και με χαμηλότερα κόστη, παρά τις αναπόφευκτες απευθείας αναθέσεις, όσα έπρεπε εδώ και μήνες να έχουν δρομολογηθεί στο Νότιο Πάρκο εκατέρωθεν των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Πατρών, στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός», στη λίμνη Στράτου στο Αγρίνιο και στη θαλάσσια περιοχή της Αγυιάς, τόπους διεξαγωγής των αθλημάτων.
Το «στοίχημα» του Λευτέρη Αυγενάκη και των Πατρινών υπευθύνων αφορά στην άρτια διεξαγωγή των Αγώνων, τους οποίους θα τιμήσει και με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίδοντας εμφατικά το μήνυμα της εθνικής διάστασης.
Είναι, άλλωστε, εθνική υπόθεση η επιτυχία της διοργάνωσης από τις 25 έως και τις 31 Αυγούστου. Σ’ αυτές τις 7 ημέρες και σε 11 διαφορετικά αθλήματα στην άμμο και στο νερό (βόλεϊ, ποδόσφαιρο, χάντμπολ, τένις, πάλη, κολύμβηση, σκι κ.ά.) θα συμμετάσχουν οι 26 χώρες – μέλη της ΔΕΜΑ και θα
φιλοξενηθούν περισσότεροι από 2.000 ξένοι αθλητές, συνοδοί και στελέχη Μεσογειακών και Ολυμπιακών Επιτροπών.
Επίσης, θα τιμήσουν τη χώρα μας με την παρουσία τους ο Πρίγκηπας Αλβέρτος του Μονακό και Υπουργοί των Σπορ, από ορισμένες συμμετέχουσες χώρες.
Το «testevent» που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία 24ώρα δείχνει ότι και η πόλη, οι πολίτες της Αχαΐας, αγκαλιάζουν σιγά σιγά το σπουδαίο γεγονός, για το τέλος Αυγούστου, καθώς είχαν απογοητευτεί και απομακρυνθεί με όσα θλιβερά συνέβαιναν το προηγούμενο διάστημα.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥΣ, ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥΣ
Μια από τις βασικές υποχρεώσεις που περιλαμβάνονται στην διοργάνωση των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019 είναι η σίτιση των περίπου 2.500 ατόμων που θα συμμετέχουν με διαφορετικές ιδιότητες (αθλητές, προπονητές, συνοδοί αποστολών, διαιτητές, κριτές κ.ά.).
Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019, κ. Νίκος Παπαδημάτος, και η Οργανωτική Επιτροπή προσκαλούν διαιτολόγους και διατροφολόγους στο όνομα της επιτυχίας της διοργάνωσης να δηλώσουν εθελοντές κατά την διάρκεια των Αγώνων.
«Η συμβολή τους θα είναι σημαντική στο εξαιρετικά ευαίσθητο κομμάτι τις σίτισης πέρα από τον αυτονόητο κομβικό ρόλο του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων» τόνισε ο κ. Παπαδημάτος και επανέλαβε ότι απαιτείται συλλογική προσπάθεια για την επιτυχία των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται, είτε για πληροφορίες, είτε για εκδήλωση ενδιαφέροντος, στο τηλέφωνο 2610701375 ή να αποστέλλουν emailinfo@mbgpatras2019.gr.  
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου