ΠΑΤΡΑ : Επιστολή Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, προς τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σε επιστολή που απέστειλε σήμερα προς τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνει τα ακόλουθα:
             
«κ. Πρωθυπουργέ ,
Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες ξεκινούν οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες  στην πόλη μας.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο πήρε την απόφαση  να φιλοξενήσει αυτούς τους αγώνες, έχοντας την πεποίθηση , ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη του Αθλητισμού και ότι θα δημιουργηθεί στην πόλη μας, η υποδομή που θα μπορεί  και στην  συνέχεια να φιλοξενεί αγώνες παράκτιους και φυσικά να αθλούνται σ’ αυτούς τους χώρους, η νεολαία και οι εργαζόμενοί της. Επιπρόσθετα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σαν χώρος Εαρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στον οποίο υστερεί η πόλη μας.
Ο χώρος που είχε επιλεγεί, ήταν αυτός του κατεστραμμένου πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς, που στα πλαίσια των Μεσογειακών αγώνων θα είχε αναπλαστεί.
Αυτός ο σχεδιασμός  δεν υλοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία υποσχέθηκε ότι η ανάπλαση και οι εγκαταστάσεις θα γίνονταν εκ των υστέρων και φυσικά περιμένουμε αυτό να υλοποιηθεί από την δική σας κυβέρνηση.
Σήμερα έχουν φτιαχτεί υποδομές για την διοργάνωση των αγώνων σ’ άλλους  χώρους  του Δήμου μας.
Θεωρούμε προσβλητικό, τόσο για την χώρα όσο  και  για την πόλη μας να γίνουν αγώνες που κοστίζουν μερικά εκατομμύρια, μιας χρήσεως.
Με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, την επόμενη μέρα, αποσυναρμολογούνται οι εγκαταστάσεις και φεύγουν γιατί είναι ενοικιαζόμενα.
Αυτό που θα μείνει είναι η άμμος!
κ. Πρωθυπουργέ,
παρά το γεγονός ότι γι’ αυτή την εξέλιξη δεν έχει ευθύνη  η δική σας κυβέρνηση, εκτιμούμε ότι μπορείτε  έστω και τώρα, να πάρετε όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε να μείνει στην πόλη μας, στο Νότιο Πάρκο η κεντρική αθλητική εγκατάσταση και να το διαχειρίζεται ο Δήμος ή το Υπουργείο Αθλητισμού.
Θα είναι λυπηρό να έχουμε εγκαταστάσεις μια χρήσεως.
Είμαστε στην διάθεση σας να φωτίσουμε το θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου