ΑΧΑΪΑ : Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στη γραφική Χαλανδρίτσα


Ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη 5 του μήνα η 18η Αγροτική Έκθεση 
Η 18η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της και να υποδεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες της, στον παραδοσιακό οικισμό της, στα λιθόστρωτα μονοπάτια της, στα πέτρινα κτίρια της, με φόντο σε όλο αυτό το σκηνικό που συνθέτει τη μοναδικότητα και το ξεχωριστό χαρακτήρα που έχει αυτό το μέρος, ένα μέρος που αναδεικνύει την ομορφιά και την γοητεία της αχαϊκής υπαίθρου. 













Είναι Σεπτέμβρης και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη γραφική Χαλανδρίτσα Αχαΐας!
Ο οικισμός της Χαλανδρίτσας αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα της δυναμικής που μπορεί να αποκτήσει ένα μέρος της ορεινής περιφέρειας, διαμορφωμένο με όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της ελληνικής υπαίθρου, έχοντας ταυτόχρονα την δική του προσωπικότητα που διαγράφει τις δυνατότητες που έχει και μπορεί να αξιοποιήσει πάνω στον εναλλακτικό και περιηγητικό τουρισμό.
Η Αγροτική Έκθεση της Χαλανδρίτσας είναι αποτέλεσμα αυτής της εξωστρέφειας που έχουν συνειδητοποιήσει εδώ και χρόνια οι φορείς και ο δήμος της ότι πρέπει να αποκτήσει αυτή η περιοχή και αποτελεί την κορυφαία και μακροβιότερη έκθεση στο είδος της, ίσως σε όλη την Ελλάδα, έχοντας κατορθώσει πλέον να γίνει ένας θεσμός, με πολιτιστικές πτυχές και αναπτυξιακή κατεύθυνση.
Η φετινή Αγροτική Έκθεση της Χαλανδρίτσας θα πραγματοποιηθεί, όπως πάντα, στο μεταίχμιο της καλοκαιρινής σεζόν, αρχές Σεπτέμβρη, ξεκινώντας τις δράσεις της από την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 8 του μήνα.
Το ενδιαφέρον και φέτος είναι μεγάλο, με τα περίπτερα και τους εκθέτες που έχουν δηλώσει συμμετοχή να ξεπερνούν τα 150 στον αριθμό, ενώ με βάση τις εκτιμήσεις ο παραδοσιακός οικισμός της Χαλανδρίτσας, η καρδιά της πρωτεύουσας του δήμου Ερυμάνθου αναμένεται να "βουλιάξει"από τον κόσμο και τις τέσσερις ημέρες, με την όλη εκδήλωση να συνεχίζει την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη χρονιά, το 2018, η επισκεψιμότητα της έκθεσης έσπασε κάθε ρεκόρ και η ανταπόκριση από τον κόσμο ήταν μεγάλη. Φέτος τα μηνύματα που έχουν εισπράξει οι άνθρωποι της διοργάνωσης που "τρέχουν" αυτή την εκδήλωση που για τέσσερις ημέρες δίνει ζωή στην Χαλανδρίτσα και στα μαγαζιά της είναι εξίσου ελπιδοφόρα. 

Εκδηλώσεις, δράσεις και είδη

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν στα περίπτερα που θα φιλοξενηθούν αγροτικά μηχανήματα και όλων των ειδών τις υπηρεσίες πάνω στον αγροτικό και πρωτογενή τομέα, τοπικά προϊόντα που παράγονται στην πλειοψηφία τους από τους παραγωγούς και τους καλλιεργητές των χωριών του δήμου, αλλά και πολλά ακόμα είδη από χειροποίητα κοσμήματα, καλλυντικά, κεριά, αξεσουάρ και πολλά ακόμα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την αγροτική και την παραδοσιακή ζωή.
Στις δράσεις και στις εκδηλώσεις που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα της 18ης Αγροτικής Έκθεσης υπάρχουν χορευτικές επιδείξεις συγκροτημάτων και συλλόγων της περιοχής, ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις παλαιμάχων, έκθεση λαϊκής τέχνης, θέατρο σκιών, τοξοβολία, ιπποδρομίες, παραδοσιακές συναυλίες, θέατρο σκιών, λαμπαδιοδρομίες, τιμητικές διακρίσεις και βραβεύσεις σε μαθητές και άλλα πολλά.
Ξεχωριστό χαρακτήρα την ημέρα των εγκαινίων της Αγροτικής Έκθεσης αναμένεται να δώσει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αγρινίου που θα ανοίξει την όλη εκδήλωση, ενώ αυτό που αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές από τις δράσεις του προγράμματος, έχουν έναν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, ενισχύοντας ιδρύματα και συλλόγους. 

Ένας μοναδικός εκθεσιακός χώρος

Ο παραδοσιακός οικισμός της Χαλανδρίτσας αποτελεί έναν μοναδικό εκθεσιακό χώρο μέσα στον οποίο αξίζει να περιηγηθεί κανείς, ερχόμενος σε επαφή με παραγωγούς, καλλιεργητές και εμπόρους, ενώ η έκθεση έχει μετατραπεί πλέον σε ένα πολιτιστικό και αναπτυξιακό γεγονός που γίνεται κάθε χρόνο ολοένα και καλύτερο.
Η εκδήλωση είναι ένα αποτέλεσμα καθαρά των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τον δήμο Ερυμάνθου να τη διοργανώνει και να έχει την κύρια ευθύνη της, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος και το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης Αγροτικής Έκθεσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου