ΠΑΤΡΑ : Μεγάλης έκτασης επιχείρηση της οποίας αρχή και «πιλότος» θα είναι η πλατεία Υψηλών Αλωνίων


 Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκε  στο Δημαρχείο σύσκεψη εκπροσώπων φορέων για το θέμα των παρεμβάσεων πρασίνου στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων. Ο αντιδήμαρχος, Ανδρέας Αθανασόπουλος, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής  να προχωρήσει σε εργασίες πρασίνου με σκοπό αφενός για να προστατευτούν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες πέριξ της πλατείας, καθώς και οι περιουσίες τους, αφετέρου να αναβαθμιστούν χωρίς να αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά της πλατείας.
Στο πλαίσιο αυτό την Δευτέρα 7 Οκτώβρη το Τμήμα Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου του Δήμου ξεκινά κοπή κλαδιών δένδρων της πλατείας που είναι γερασμένα κι έχουν εξαντλήσει τον χρόνο ζωής τους με την προοπτική αυτά να αντικατασταθούν.

Ο Αντιδήμαρχος τόνισε ότι πρόκειται για μια μεγάλης έκτασης επιχείρηση της οποίας αρχή και «πιλότος» θα είναι η πλατεία Υψηλών Αλωνίων για να επεκταθεί στην συνέχεια σε όλες τις πλατείες της πόλης, παρότι, λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων, υπάρχει έλλειψη προσωπικού και μεγάλος όγκος εργασίας.
Ο κ. Αθανασόπουλος ζήτησε την στήριξη των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής για να γίνει απρόσκοπτα το έργο των συνεργείων πρασίνου και υπογράμμισε ότι προέχει η ασφάλεια των εργαζομένων, των περιοίκων, των επισκεπτών και περιουσιών που βρίσκονται γύρω από την πλατεία.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των φορέων επικρότησαν την απόφαση αυτή της Δημοτικής Αρχής και τόνισαν ότι θα την στηρίζουν απόλυτα. Ανέφεραν μάλιστα ότι είναι πολύ καλό που ο Δήμος πραγματοποιεί τέτοιες συσκέψεις για να κατατίθενται οι απόψεις και οι προτάσεις τους.
Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, ο Διοικητής της Τροχαίας Πατρών, εκπρόσωποι του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ), εκπρόσωποι της Ομποσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ν. Αχαΐας (ΟΕΒΕΣΝΑ), ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, εκπρόσωπος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί και υπηρεσιακοί παράγοντες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου