Κώστας Κανελλόπουλος: "Έφυγε" ένας επίλεκτος Πατρινός

Λίγες ώρες μετά την κηδεία του Αλέκου Καπερώνη, που είχε διατελέσει Διευθυντής στο Πολιτικό  Γραφείο του Κωστή Στεφανόπουλου, ένας ακόμη στενός συνεργάτης του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, «έφυγε» από τη ζωή.
Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Καν. Κανελλόπουλο, ο οποίος  είχε διατελέσει Γενικός Διευθυντής της Προεδρίας της Δημοκρατίας κατά τη θητεία του Κωστή στην Ηρώδου Αττικού.














Ο Κώστας  Κανελλόπουλος ήταν  πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Δημοσίας Διοικήσεως του Παντείου Πανεπιστημίου.
Από ηλικία  20 ετών, και  για έξι χρόνια  διετέλεσε Προϊστάμενος του νεοσυστάτου -τότε- Γραφείου Κοινωνικής Προνοίας Αιγίου και στη συνέχεια και επί 30 χρόνια, Προϊστάμενος της Διευθύνσεως Κοινωνικών Υπηρεσιών Αχαΐας, συνταξιοδοτηθείς -υποχρεωτικώς- λόγω συμπληρώσεως υπερ35ετούς υπηρεσίας και του 56ου έτους της ηλικίας του.
Υπό την τελευταία ιδιότητά του συμμετείχε με εξαιρετική προσφορά στις διοικήσεις όλων των ιδρυμάτων της πόλεώς,  τόσον του δημοσίου όσον και του ιδιωτικού τομέα, ενώ την 10ετίαν 1995-2005 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Προεδρίας της Δημοκρατίας και Επιστημονικός Συνεργάτης του τότε  Προέδρου, αείμνηστου Κωστή Στεφανόπουλου.
Κατά την υπηρεσιακή του διαδρομή, στην Αχαΐα, αντιμετώπισε με επιτυχία, όχι μόνον τα τακτικά και συνήθη υπηρεσιακά θέματα, δηλαδή τα τακτική προγράμματα κοινωνικής προστασίας, αλλά και έκτακτα, απρόβλεπτα, κατεπείγοντα και κρίσιμα, για την υπηρεσία και το κοινωνικό σύνολον, προβλήματα και καταστάσεις, όπως είναι η στέγαση και προσωρινή περίθαλψη πλημμυροπαθών,  σεισμοπλήκτων κ.α
Λόγω των εξαιρετικών ικανοτήτων, και της εμπειρίας του, η Πολιτεία του ανέθεσε συντονιστικά καθήκοντα και εκτός των ορίων, αρμοδιότητος της υπηρεσίας του, ακόμη και εκτός ορίων της ελληνικής επικράτειας, όπως για την προσωρινή στέγαση και περίθαλψη των προσφύγων της Β.Κύπρου, το 1974, των σεισμοπλήκτων Αιτωλοακαρνανίας το 1975, αλλά και παλαιότερον το 1953 για την προσωρινή περίθαλψη των σεισμοπλήκτων των Ιονίων Νήσων.
Για τις εξαιρετικές υπηρεσιακές του επιδόσεις παρασημοφορήθηκε το 1960, με τον Αργυρούν Σταυρόν του Βασιλικού Τάγματος του Φοίνικος και το 1967 με τον Αργυρούν Σταυρόν του Βασιλικού Τάγματος του Γεωργίου Α΄.
Του απονεμήθηκαν επίσης τιμητικές διακρίσεις από τον Σουηδικό Ερυθρό Σταυρό το 1953, και από τον Ελληνικόν Ερυθρόν Σταυρόν το 1958, ενώ τιμήθηκε επίσης από τις κατά καιρούς πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου του με σειράν ηθικών αμοιβών: επαίνων, ευαρεσκειών, ευφήμων μνειών κ.λπ.
Ακόμη ο Κώστας Κανελλόπουλος, είχε διατελέσει γενικός γραμματέας της ΔΗ.ΑΝΑ. την περίοδο 1985-1994.
Ο εκλιπών, επίσης,  ήταν  γνώριμος από το βήμα της Διακιδείου Σχολής, καθώς είχε εκφωνήσει επιτυχείς ομιλίες και διαλέξεις για διάφορα θέματα, ενώ ήταν τακτικός συνεργάτης τοπικών εφημερίδων.
Ο Κώστας Κανελλόπουλος εγκατέλειψε τα εγκόσμια σε ηλικία 96 χρόνων και τα παιδιά του, τα εγγόνια του συγγενείς και φίλοι  θα τον αποχαιρετίσουν από τον νέο ιερό ναό Αγίου Ανδρέου αύριο Τρίτη στις 11 το πρωϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου