Φωνή Βοώντος Περί Μεσογειακών

Γράφει ο Ανδρέας Α. Βρής


Οι 2οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες- Πάτρα 2019 πέρασαν με επιτυχία στην ιστορία για την ίδια τη Διοργάνωση και για την πόλη που τούς φιλοξένησε.

Εκτός από την, σε γενικές γραμμές, οργανωτική επιτυχία, αλλά και την αγωνιστική, το ευτύχημα ήταν ότι δεν υπήρξε κανένα δυσάρεστο απρόοπτο ή οποιαδήποτε αβαρία, που θα μπορούσε να σημαδέψει αρνητικά το γεγονός.

Αυτό πέρα από το καλό, κατά το δυνατό, στήσιμο που περιόρισε τις πιθανότητες, ήταν ασφαλώς και θέμα τύχης που στάθηκε ευνοϊκή.

Σε κάθε περίπτωση η Πάτρα, αν όχι τα μέγιστα ή όσο θα έπρεπε ή όσα θα μπορούσε, βγήκε ωφελημένη.

Συμπέρασμα-Πρόταση : Τα αθλητικά γεγονότα, και όσο μεγαλύτερα τόσο το καλλίτερο, είναι αστείρευτη πηγή ανάπτυξης για την πόλη και η προσέλκυσή τους μεθοδικά και συστηματικά, πρέπει να αποτελέσει στρατηγική επιδίωξη με απώτερο στόχο μία μέσης ή μεγάλης εμβέλειας διοργάνωση τον μήνα, εννοείται με διαφάνεια και χωρίς τα συνήθη…αρπακτικά.


Ετσι δικαιώνονται και όσοι σε ανύποπτο χρόνο εδώ και αρκετό καιρό είχαν ανοίξει και δείξει το δρόμο με διάφορες πρωτοβουλίες και προσπάθειες όπως συνέδρια, ημερίδες, συναντήσεις, επαφές, εκθέσεις, άρθρα κλπ καλλιεργώντας την ιδέα και βούληση περί αθλητικού, θαλάσσιου κλπ θεματικού τουρισμού, προβάλλοντας αυτή την προοπτική , όταν για κάποιους έμοιαζαν όλα αυτά  και ακούγονταν  σαν...κινέζικα αλλά σήμερα, αν και με ελάχιστη ή μηδενική προσφορά, καμαρώνουν θρονιασμένοι πάνω στους κόπους άλλων.

Τουλάχιστον, σαν ελάχιστη αναγνώριση, ας ψελλίσουν ένα ευχαριστώ.

Μένει να επιβεβαιωθεί αν η Πάτρα έχει ωριμάσει αποκτώντας την απαραίτητη κουλτούρα μεγάλων διοργανώσεων που δεν θα εξελίσσονται σε πάρτυ για λίγους, τους ίδιους και τους ίδιους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου