Εξέγερση στο hot spot της Μόριας -Μεγάλη φωτιά στον προφυγικό καταυλισμό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια Λέσβου, το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή της Μόριας έχουν ξεσπάσει δύο πυρκαγιές. Η μία είναι έξω από την περίφραξη, σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων μακριά και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν δύο PZL από αέρος, ενώ στη συνέχεια συνέδραμαν και επίγειες δυνάμεις.
















Ωστόσο εντός του καταυλισμού έχει εκδηλωθεί άλλη πυρκαγιά μετά από εξέγερση των φιλοξενούμενων εκεί. Μέχρι στιγμής έχουν καεί 3-4 κοντέινερ εντός του καταυλισμού της Μόριας.Επί τόπου έχουν σπεύσει τρία οχήματα με έξι άνδρες, ενώ στη Μόρια σπεύδει και ο Δήμαρχος Λέσβου.Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.Σύμφωνα με το lesvospost.gr, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο hot spot εξεγέρθηκαν, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και έβαλαν φωτιές εντός και εκτός του καταυλισμού, ζητώντας να φύγουν από εκεί.Λόγω της αναταραχής στον προσφυγικό καταυλισμό, σπεύδουν στη Λέσβο δύο διμοιρίες ΜΑΤ με C-130 που απογειώθηκε από την Ελευσίνα.
Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Hot Spot της Μόριας είναι απελπιστική και οι συνθήκες κάτι περισσότερο από τραγικές. Λόγω αυτού, όπως αναφέρει το lesvospost.gr μετανάστες εξεγέρθηκαν και προκάλεσαν επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί.
Φωτογραφίες, βίντεο: Facebook/Ihab Abassi
Πηγή: iefimerida.gr -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου