ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ : Εντονη αντίθεσή στην απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να παύσει τη λειτουργία του Υποκαταστήματος στη Ερυμάνθεια.


Το Δ.Σ. του Δήμου Ερυμάνθου στη συνεδρίασητης 27ηςΣεπτεμβρίου 2019 συζήτησε το θέμα που έχει ανακύψει με την παύση λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Ερυμάνθεια και αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
Το Δ.Σ. του Δήμου Ερυμάνθου εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της Τράπεζας να παύσει τη λειτουργία του Υποκαταστήματος στη Ερυμάνθεια.
·        Θεωρεί ότι η παραπάνω απόφαση είναι «εχθρική» για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που εξυπηρετούνται για δεκαετίες από το συγκεκριμένο υποκατάστημα και στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αγρότες και κτηνοτρόφοι και όπως όλοι οι πολίτες συνέβαλαν κι αυτοί τα μέγιστα στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

·        Επισημαίνει τις σοβαρές συνέπειες αυτής της ενέργειας για τους συναλλασσόμενους, κυρίως αγροτοκτηνοτρόφους, ηλικιωμένους συνταξιούχους και νέους επιχειρηματίες, οι οποίοι είναι πλέον υποχρεωμένοι να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν από τα υποκαταστήματα της Πάτρας, με δεδομένες τις συνέπειες, τόσο σε χρόνο όσο και σε κόστος μετακίνησης ιδιαίτερα αυτήν τη δύσκολη οικονομική περίοδο.
·        Διαπιστώνει αντιφάσεις στην πολιτική της Τράπεζας Πειραιώς, δεδομένου ότι τη χρονική περίοδο που διαφημίζει επενδυτικά προγράμματα για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής προβαίνει σε κλείσιμο υποκαταστημάτων της σε περιοχές που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν αυτά τα προγράμματα.
·        Εκτιμά πως το οριστικό κλείσιμο των Υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς σε αγροτοκτηνοτροφικές περιοχές, στη συνείδηση των οποίων η εν λόγω Τράπεζα εξακολουθεί να θεωρείται καθαρά αγροτική, εκτός από τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί στην καθημερινότητά τους, στέλνει και αρνητικά μηνύματα για το μέλλον και τις προοπτικές του κλάδου, ιδίως στους νέους παραγωγούς.
·        Τόσο η Πολιτεία, όσο και Τραπεζικός κλάδος, εφόσον πιστεύουν πραγματικά στις δυνατότητες και τις προοπτικές του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα, όπως συχνά εξαγγέλλουν, οφείλουν και πρέπει να τον υποστηρίξουν εμπράκτως, με κάθε τρόπο και μέσο.
Εν κατακλείδι:
Ζητάει από τη διοίκηση της Τράπεζας να αναθεωρήσει την πρόσφατη άδικη απόφασή της και να επαναφέρει το Υποκατάστημα της Ερυμάνθειας στο προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου