ΚΑΛΑΜΑΤΑ : “Ανάταξη του Ταΰγετου”


Τη Δευτέρα 25-11 πραγματοποιήθηκε η 2ηΣυνάντηση Εργασίας για την “Ανάταξη του Ταΰγετου”, μετά την ημερίδα που είχε προηγηθεί στις 13-10-2019 στο «Τουριστικό Ταϋγέτου»,με πρωτοβουλία του Τμήματος Τουρισμού - Πολιτισμού του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Στις συναντήσεις αυτές, τίθεται ο προβληματισμός για το μέλλον του Ορεινού Όγκου και παράλληλα γίνονται προτάσεις για την ανάδειξητων δυνατών σημείων της περιοχής, την ενδυνάμωση των μειονοτικώνσημείων αντίστοιχα, ενώ οι άξονες που προσεγγίζονται ως κορυφαίοι είναι: 

Ø Οι παραδοσιακοί οικισμοί
Ø Το φυσικό περιβαντολογικό απόθεμα
Ø Η ντόπια πρωτογενή παραγωγή
Ø Ο ιστορικός και θρησκευτικός πλούτος
Ø Τα δίκτυα των μονοπατιών
και σ’ αυτές συμμετέχουν: οι επιχειρηματίες, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων καιοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής.
Στη 2ηαυτή Συνάντηση ορίστηκε η 3μελής Συντονιστική Ομάδα που θα οργανώνει τις μελλοντικές συναντήσεις για την εξέλιξη του εγχειρήματος, αποτελούμενη από τους:
(α) Αντωνόπουλο Μιχάλη- Πρόεδρο Τ.Κ. Λαδά
(β)Καζάκο Αντώνη – Πρόεδρο Πολιτιστικού Συλλόγου Αλαγονία
(γ)Χελά Παναγιώτη – Επαγγελματία στην Αρτεμισία
Η επόμενη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 16 Δεκεμβρίου 2019, στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού κτιρίου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (Χρ. Κουμάντου 6 & Αριστομένους) και ώρα 18.00 – 20.00, με θέμα τη δημιουργία τουοργάνου καιτον τρόπο εκλογής και λειτουργίας του.
Το Συντονιστικό όργανο θα αναλάβει ουσιαστικά να στηρίξει το μέλλον ενός βιώσιμου Ταΰγετου, αλλά και να οργανώσει τη μεγάλη συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχουν οι κρατικοί &αυτοδιοικητικοί φορείς, για την εκπόνηση του Χωρικού Σχεδίου Ανάταξης του Ταϋγέτου.
Εκ της Συντονιστικής Ομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου