ΠΕΡΙ «ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ» Ή ΠΩΣ Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΨΕΜΑ!


Διαβάσαμε, μετά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής, ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης αλλά και αυτούσιες ανακοινώσεις Δημοτικών Παρατάξεων και προσώπων. Θα προχωρήσουμε σε ορισμένα σχόλια επί της ουσίας. Της ουσίας του θέματος της Διαχείρισης των στερεών Αποβλήτων, της συζήτησης στο Συμβούλιο, της δικής μας παρέμβασης, της πραγματικότητας όπως διαμορφώνεται σήμερα, των ευθυνών που προκύπτουν.

Πρώτη πραγματικότητα:
Η σημερινή Κυβέρνηση, έχει δημοσίως διακηρύξει άλλη πολιτική διαχείρισης από την ισχύουσα. Με κύρια σε αυτήν την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα. Στην διαχείριση και την εκμετάλλευση. Με την 100% διασφαλισμένη κερδοφορία σε βάρος των δημοτών. Αυτή την πραγματικότητα, που θα οδηγήσει σε καινούριο Εθνικό Σχέδιο, άρα σε καινούρια, Περιφερειακό και Τοπικό, Σχέδια, μπορεί να την παραγνωρίσει κανείς; Μπορεί ο οποιοσδήποτε να μην την αντιλαμβάνεται; Εκτιμούμε ότι την αντιλαμβάνονται απόλυτα αυτοί που συμφωνούν με το Σχέδιο της Κυβέρνησης.
 Την αντιλαμβάνονται ωστόσο και αυτοί που δεν την αποδέχονται πλήρως. Ναι, εκτιμούμε, ότι παρά τις λοιπές ανεπάρκειες τους, ή την συχνή πολιτική διγλωσσία τους, την αντιλαμβάνονται γιατί είναι μια πολιτική που και έχει εξαγγελθεί και είναι διαχρονικά στο ιδεολογικό και πολιτικό οπλοστάσιο των κομμάτων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Την αντιλαμβάνονται και η παράταξη «Κοινοτικόν» και η παράταξη «ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ». Θα δείξουμε παρακάτω, πως, αν και αντιλαμβάνονται, συστρατεύτηκαν απόλυτα σαν κομπάρσοι μαζί με τους θιασώτες αυτής της πολιτικής. (Παρατάξεις Αλεξόπουλου, Παπαδημάτου, Νικολόπουλου, Ψωμά, Τζανάκου, Χρυσανθακόπουλου).
Δεύτερη πραγματικότητα:
Το υπάρχον Σχέδιο Διαχείρισης, καθυστέρησε στην εφαρμογή του; Αναμφισβήτητα ναι! Ποιος φταίει για αυτό; Για όσους παρακολουθούν τα πράγματα από το παρελθόν και δεν αεροβατούν σκόπιμα, εμείς τουλάχιστον, προειδοποιούσαμε ότι καθυστερεί επικίνδυνα η εφαρμογή, με ευθύνες της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής και της προηγούμενης Κυβέρνησης. Και ας μην αποκρύπτουν, την στήριξη της πρώην Περιφερειακής Αρχής από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Και αντιστρόφως.
Εξηγούμαστε: Η Περιφέρεια, καθυστέρησε λίγο παραπάνω από έναν χρόνο, την έγκριση του Περιφερειακού Σχεδίου σε σχέση με την έγκριση του δικού μας, του Δήμου, Τοπικού Σχεδίου. Και μετά από αυτό, χρειάσθηκε ενάμισης χρόνος για να εγκριθούν ΜΠΟ για τα αναγκαία έργα. Μερικές δεν έχουν εγκριθεί ακόμα. (Για τους αδαείς, σημειώνουμε, ότι για να εκπονηθεί η μελέτη κάποιου έργου, μαζί με την μελέτη ΠΟ, απαιτείται χρόνος 6 έως 12 μηνών. Είναι αδιανόητο η έγκριση της μελέτης ΠΟ, να απαιτεί διπλάσιο χρόνο!). Ο κ. Αλεξόπουλος, στην συζήτηση της Παρασκευής και σε μία στιγμιαία απώλεια της συγκέντρωσης του, ομολόγησε το εξής: «Με ρώτησαν από την Περιφέρεια, να εγκρίνουν την ΜΠΟ και τους απάντησα ναι!» Γιατί σε ρώτησαν; Γιατί έπρεπε να σε ρωτήσουν; Με ποια ιδιότητα; Μήπως γιατί ως προϊστάμενος τους Αντιπεριφερειάρχης, τους είχες πει το αντίθετο; Και καθυστέρησαν 15 μήνες; Αυτό δεν συνεπάγεται αβίαστα;
Τρίτη πραγματικότητα:
Ναι, υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην ανακύκλωση. Για λόγους αντικειμενικούς, αλλά και για λόγους ευθυνών της Δημοτικής Αρχής. Έπρεπε πιο γρήγορα, έστω και με ίδιους πόρους να προχωρήσουμε στην προμήθεια κάδων των χωριστών ρευμάτων, να προχωρήσουμε στην καμπάνια ενημέρωσης των συμπολιτών μας. Αλλά προσοχή! Αυτό που θέλουμε να προωθήσουμε έστω και καθυστερημένα, θα ακυρωθεί πλήρως, αν δεν αντιμετωπίσουμε το σχέδιο της πλήρους ιδιωτικοποίησης στην διαχείριση.Hκατάργηση του υπάρχοντος και η εφαρμογή νέου Σχεδίου, οδηγεί εξ αντικειμένου σε 5ετή καθυστέρηση.
Η ιστορία και οι σημερινές απόψεις. Η αλήθεια
Η θεωρία των ΣΔΙΤ και των Συμβάσεων Παραχώρησης, που υμνήθηκε σαν «η μεγάλη ιδέα» της ανάπτυξης, αποδείχθηκε ο πιο ασφαλής δρόμος εξυπηρέτησης των επιταγών και των συμφερόντων του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου. Η πιο ταξική επιλογή σε βάρος του δημόσιου πλούτου, σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των πολιτών.
Το εργοστάσιο, που έμεινε στην ιστορία σαν εργοστάσιο του Μπόμπολα, που προέβλεπε υπερτριακονταετή εκμετάλλευση των στερεών αποβλήτων της Αχαΐας, θα κόστιζε 120 Ευρώ/τόννο, τριπλασιασμό τουλάχιστον των δημοτικών τελών, αρχιτέκτονες είχε τον σημερινό επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων, καθώς και όσους συγκρότησαν την σημερινή πλειοψηφία του ΣΥΔΙΣΑ Αχαΐας. Υποστηρίχθηκε από τις δύο προηγούμενες Δημοτικές Αρχές του Δήμου Πατρέων, έστω και σε διαφορετικές δόσεις. Υποστηρίχθηκε, επί θητείας Δημαρά και από στελέχη της σημερινής «ΩΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ». Και χρεοκόπησε! Θεωρούσαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, άφησε πίσω του αυτή την θλιβερή πολιτική.
Στο Ψήφισμα που υιοθέτησε πλην ημών, η αντιπολίτευση στην συνεδρίαση της Παρασκευής, αρνήθηκαν να πουν ότι αντιτίθενται στην ιδιωτική εκμετάλλευση της Διαχείρισης των απορριμμάτων. Τους το προτείναμε. Αλλά αυτό ήταν το κομβικό σημείο, που κάνει την μισή αλήθεια ολόκληρο ψεύδος! Μάλιστα, αυτή είναι ακόμα καλύτερη λύση για το ιδιωτικό κεφάλαιο. Δηλαδή να γίνουν όλα τα έργα με δημόσια δαπάνη και να τους αποδοθεί η χρήση και η εκμετάλλευση με δική τους δαπάνη μηδέν!
Καταλάβατε κύριοι του «Κοινοτικόν» και της «ΩΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ», ποιο είναι το μισοάδειο και ποιο το μισογεμάτο ποτήρι;
Και ένα τελευταίο συμπέρασμα: Ήταν αναμενόμενο, η κυβερνητική Αντιπολίτευση να θέλει την μετωπική εμφάνιση της «πλειοψηφούσας αντιπολίτευσης». Όχι για να ασκήσει θεμιτό θεσμικό ρόλο, αλλά να δημιουργήσει «κανονικότητα» στην καταδικασμένη πολιτική τους. Να αποδείξει τον ρόλο της «Συνομοταξίας των προθύμων».
Για την Ανυπότακτη Πολιτεία
Χρήστος Πατούχας, επικεφαλής, Δημοτικός ΣύμβουλοςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου