ΑΙΓΙΟΝ : Iστορική μέρα για την Αιγιάλεια


01 18
Ιστορική μέρα για την Αιγιάλεια, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος την χθεσινή ημέρα ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, που τελέστηκε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών καιπάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και πλήθους ιεραρχών, αξιωματούχων και πιστών απόόλη τη χώρα, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης.




Τον νέο Μητροπολίτη υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. ΝεκτάριοςΦαρμάκης και ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, κοντά στα όρια της ΜητροπολιτικήςΠεριφερείας επί της Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών στο ύψος της Ακράτας, όπωςορίζει το τυπικό και ακολούθως η πομπή έφτασε στο Αίγιο, για την τελετή υποδοχήςστην Πλατεία Αγίας Λαύρας. Στην προσφώνησή του, ο κ. Καλογερόπουλοςαναφέρθηκε στον νέο Μητροπολίτη μιλώντας για έναν εξαίρετο κληρικό με κύρος καιπνευματική καλλιέργεια, γέννημα-θρέμμα του Αιγίου και καταξιωμένο ηγούμενο τηςιστορικής Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου. «Η σχεδόν ομόφωνη εκλογή σας από τηνΙερά Σύνοδο καταδεικνύει την αξία της προσωπικότητάς σας και τα χαρίσματα πουσας διακρίνουν. Είμαι βέβαιος πως οι πιστοί που σήμερα έχουν κατακλύσει τηνπλατεία Αγίας Λαύρας και τους δρόμους της πόλης, βλέπουν στο πρόσωπό σας τονΚαλό Ποιμένα και σας καλοδέχονται στον τόπο σας, την ιδιαίτερη πατρίδα σας, ωςΑρχιερέα και Επίσκοπο με εκτίμηση και αγάπη. Παρακαλούμε να σταθείτε κοντάστους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στους δυσχερείς καιρούςπου ζούμε και κυρίως κοντά στους νέους μας. Είμαστε έτοιμοι να συμπορευτούμεμαζί σας, να βοηθήσουμε αλλά και να εμπνευστούμε από το σπάνιο ήθος σας.Ευχόμαστε η εδώ ποιμαντορία σας να είναι πολυχρόνιος και καλλίκαρπος, ώστε ναχαράξετε τη δική σας ελπιδοφόρα πορεία και να γράψετε λαμπρές σελίδες στηνιστορία του τόπου μας» είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αιγιαλείας

Ο κ. Καλογερόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πρώην Καλαβρύτων κιΑιγιαλείας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο, σημειώνοντας: «Σεβασμιώτατεκ. Ιερώνυμε, διαδέχεστε έναν άξιο εκκλησιαστικό ηγέτη, έναν ακαταπόνητο καιαγωνιστή Ιεράρχη, ο οποίος αφήνει πίσω του πλούσιο ποιμαντικό, φιλανθρωπικό,πολιτιστικό και κοινωνικό έργο. Υπηρέτησε για πάνω από 41 έτη τη Μητρόπολή μαςμε αυταπάρνηση και αποχώρησε οικειοθελώς με σθένος και μεγαλείο ψυχής.Ευχαριστούμε όλοι τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο και τον διαβεβαιώνουμε πως θα είναιπάντα χαραγμένος στην καρδιά μας ως φιλόστοργος πατέρας και δυναμικόςιεράρχης».Ακολούθως, ο κ. Καλογερόπουλος πρόσφερε στον νέο Μητροπολίτη Ιερώνυμο, εκμέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας και του λαού της πόλης, έναν σταυρόευλογίας ως δώρο τιμής και καλωσορίσματος, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος κράτησεκαι ευλόγησε το πλήθος με χαρά και συγκίνηση.
Η τελετή ενθρόνισης του κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε λίγη ώρα αργότερα στονκατάμεστο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, με κάθεεκκλησιαστική λαμπρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου