Ασημένια η (Δυτική) Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O™ !!!


Στην Ουγγαρία έγινε η 16η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ από 8 ως τις 10 Νοεμβρίου 2019, με 74 συνολικά συμμετέχουσες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Οι ομάδες μας κατέκτησαν σημαντικές θέσεις, έτσι ώστε στην τελετή λήξης, κάθε δεύτερη αναγγελία, η ελληνική σημαία να κυματίζει στα υψηλότερα σημεία (βίντεο με τις απονομές https://youtu.be/NTJhQhB9nCA).  Οι μισές από τις 10 ομάδες της Ελληνικής αποστολής, προέρχονταν από την Αχαΐα, όπως προκρίθηκαν επάξια από τον Εθνικό Τελικό του επίσημου διοργανωτή στην Ελλάδα WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote.


Στην κατηγορία Open Γυμνασίου, ο Ολυμπιονίκης Πάνος Βέρρας (χάλκινο 2017) με την ομάδα του Smartbirds επανέλαβε τον άθλο και με τα Robogirls Μαρία Στεφανίδη, Εύα Λαμπροπούλου και Μαρία Παναγοπούλου (Πειραματικό Λάγγουρα και 2ο Γυμνάσιο Πατρών) κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο με το project «Έξυπνο σπίτι» παρουσιάζοντας το ρομπότ «Θαλής» και την καινοτόμο ιδέα τους για το μέλλον της «έξυπνης» Πάτρας.

Στη διαγωνιστική κατηγορία Regular Λυκείου η ομάδα Teamwork Optimum από το Λύκειο Καστριτσίου με τους μαθητές Γεώργιο Γεωργιάδη, Χρήστο Παναγιώτη Σχοινά Μπονάτσο και Αθανάσιο Κουζιώκα κατέλαβαν την 7η θέση παγκοσμίως, με προπονητή τον Ανέστη Βοβό.

Στην κατηγορία Advanced Robotics Challenge, η ομάδα Esda Lab από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Πάτρα κατέλαβαν την τιμητική 9η θέση.

Η Ελλάδα συνολικά εκπροσωπήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη φετινή Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Η συγκομιδή της ελληνικής αποστολής με μαθητικές ομάδες αποτιμάται θετικά καθώς επιστρέψαμε στη χώρα μας με 4 μετάλλια: 3 ασημένια, 1 χάλκινο, 1 τέταρτη θέση, 1 έβδομη και 1 ένατη θέση στην Ολυμπιάδα απογειώνουν τη χώρα μας κυριολεκτικά στο διεθνές στερέωμα της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.


Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τους υποστηρικτές που ανταποκρίθηκαν θετικά στη χορηγική στήριξη της μαθητικής αποστολής και των συνοδών εκπαιδευτικών τους, συμβάλλοντας στην προσπάθεια μας και αυτοί είναι:
Εταιρία αναψυκτικών και φυσικών χυμών ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.
Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας *
   
*Μέσω του ΣΕΒΠEΔΕ: CBL Patras, Friesland Campina Hellas Α.Ε.Β.Ε., Παρασκευάς- Κυριάκος Πέττας, Ν. Μανιατόπουλος Α.Ε., TITAN AE Τσιμέντων, Μύλοι Κεπενού Α.Ε.Β.Ε., Ιόλη Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Επίσης, η εταιρεία ΔΟΥΡΟΣ ΑΕ παραχώρησε τις μπλούζες των ομάδων  που θα συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Πλέον ξεκινούν τα δωρεάν webinars για εκπαιδευτικούς και προπονητές που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2020 https://wrohellas.gr/πανελλήνιος-διαγωνισμός-εκπαιδευτι-2020/  υπό την  επιστημονική επιμέλεια του STEM Education.
Οι κατηγορίες του διαγωνισμού ξεκινούν από το νηπιαγωγείο και καταλήγουν στα ΕΠΑΛ! Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στη σελίδα https://wrohellas.gr/workshops-2020/

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε: «Το κατευόδιο μας, ως Περιφερειακή δομή της εκπαίδευσης, έπιασε τόπο και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως με τις επιδόσεις των παιδιών και των προπονητών τους στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα, το τονίζω ανεξαιρέτως σε όλα τα παιδιά και τους προπονητές εκπαιδευτικούς τους! Και αυτούς που διακρίθηκαν και αυτούς που προσπάθησαν. Κάθε καλή προσπάθεια, ειδικά σε αυτό το επίπεδο, ισοδυναμεί με μία μεγάλη νίκη!".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου