ΠΑΤΡΑ : Εξαρθρώθηκε ακόμη μια εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Αχαΐα



Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο 33χρονος αρχηγός της
Οι δράστες είχαν διακινήσει τους τελευταίους επτά μήνες σε 1.250 περιπτώσεις περισσότερα από 1.300 γραμμάρια κοκαΐνης
Το παράνομο περιουσιακό όφελος από την διακίνηση των ναρκωτικών ξεπερνά τις (95.000) ευρώ
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περίπου 50 γραμμάρια κοκαΐνης, όπλα, σφαίρες, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και το χρηματικό ποσό των (1.600) ευρώ





Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται στην συστηματική διακίνηση ναρκωτικών στην Αχαΐα.
Ειδικότερα, χθες (28-12-2019), στην Πάτρα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, οργάνωσαν και υλοποίησαν αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή των αστυνομικών της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κατά την οποία συνέλαβαν, τρεις ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας 33, 32 και 31 ετών και μια 25χρονη ημεδαπή.
Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.
Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, διακρίβωσαν ότιοι δράστες είχαν διακινήσει τους τελευταίους επτά μήνες σε 1.250 συναλλαγές – αγοραπωλησίεςναρκωτικών, περισσότερα από 1.300 γραμμάρια κοκαΐνης,αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, τουλάχιστον 92.000 ευρώ, ενώ επιπλέον ποσότητες κοκαΐνης αξίας 4.000 ευρώ περίπου.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν αναπτύξει διακριτούς ρόλους και πιο συγκεκριμένα ο 33χρονος ήταν ο  αρχηγός και παράλληλα διακινητής των ναρκωτικών, οι άλλοι δύο άνδρες συνεργοί του ήταν επιφορτισμένοι με την διακίνηση των ναρκωτικών και η 25χρονη είχε το ρόλο του αποθηκάριου και του ατόμου που έλεγχε τα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης.
Η δράστιδα είχε αναλάβει την απόκρυψη των δόσεων κοκαΐνης και κρατούσε ακριβείς σημειώσεις σε βιβλίο για τις ποσότητες κοκαΐνης, που διακινούσαν και τις τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες προς αυτούς από μέρους των τοξικομανών. 
Ως προς τον τρόπο δράσης, επισημαίνεται ότι, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης σε τοξικομανείς στην Αχαΐα και κυρίως στην Πάτρα.
Λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και σε πολλές περιπτώσεις δεν υπήρχε καν αυτοπρόσωπη παρουσία τους κατά την αγοραπωλησία των ναρκωτικών. Πιο συγκεκριμένα, έκρυβαν τις προς πώληση ποσότητες κοκαΐνης σε αυτοκίνητό και σε μηχανή που διέθεταν ή σε άλλους εξωτερικούς χώρους και αφού οι τοξικομανείς πλήρωναν για την δόση τους λάμβαναν οδηγίες,ώστε να μεταβούν μόνοι τους και να παραλάβουν τις ναρκωτικές ουσίες, από το σημείο απόκρυψης.
Επιπλέον, είχαν αναπτύξει ιδιαίτερη φρασεολογία και κώδικα επικοινωνίας, τόσο για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις, όσο και με τους «πελάτες - τοξικομανείς», προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να καταστήσουν δυσχερή στις Αρχές την διακρίβωση της δράσης τους.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, στα οχήματα τους και σε χώρους αποθήκευσης των ναρκωτικών ουσιών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν τα εξής :
·         (47,8) γραμμάρια κοκαΐνης,
·         (7,4) γραμμάρια άγνωστης ουσίας σε κρυσταλλική μορφή,
·         Δύο περίστροφα από τα οποία το ένα MAGNUM,
·         Μια επαναληπτική καραμπίνα,
·         (181) φυσίγγια,
·         Ένα μαχαίρι τύπου ματσέτα, ένα στιλέτο και ένα σουγιάς,
·         Μια σιδερογροθιά,
·         Ένα πτυσσόμενο γκλοπ,
·         Ένας φορητός ασύρματος,
·         Τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας ,
·         (1.595) ευρώ,
·         Οκτώ κινητά τηλέφωνα
·         Δύο αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών
Σημειώνεται ότι από την κατασχεθείσα ποσότητα κοκαΐνης, τα (42) γραμμάρια της ναρκωτικής ουσίας και τέσσερις ζυγαριές ακριβείας βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο της 25χρονης, ενώ οι υπόλοιπες ναρκωτικές ουσίες ήταν διαμοιρασμένες σε έξι δόσεις και βρέθηκαν από τους αστυνομικούς στην οικία του αρχηγού της οργάνωσης, επιμελώς κρυμμένες σε κάδρο σαλονιού, φούρνο και σε ντουλάπια κουζίνας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου