Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ -Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τα ξημερώματα της Κυριακής.Η επιδείνωση του καιρού έρχεται από τα βορειοδυτικά με θυελλώδεις ανέμους και με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.
Πιο αναλυτικά ο καιρός:














    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

Την Κυριακή (22-12-2019)
α. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη
δυτική Στερεά και βαθμιαία τη δυτική Πελοπόννησο.
β. Από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική και πρόσκαιρα στην
κεντρική Μακεδονία, βαθμιαία στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού
Αιγαίου.
γ. Από τις βραδινές ώρες στις Κυκλάδες.
Ο καιρός τη Δευτέρα (23-12-2019)

α. Κατά διαστήματα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική
Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, με βαθμιαία εξασθένηση από τις
μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια.
β. Τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη και μέχρι τις βραδινές ώρες στα
νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.
γ. Από τις απογευματινές ώρες πιθανώς στην Κρήτη.

    Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν την Κυριακή
    (22-12-2019), οι οποίοι στα πελάγη θα φθάνουν 7 με 8 και στο Αιγαίο
    τοπικά 9 μποφόρ. Τη Δευτέρα (23-12-2019) θα στραφούν σε δυτικών
    διευθύνσεων και θα φθάσουν στο Αιγαίο 7 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9
    μποφόρ.

Meteo: Χαλάει ο καιρός ενόψει ΧριστουγέννωνΓια την αλλαγή στο σκηνικό του καιρού προειδοποίησε και το meteo. Οπως αναφέρει για τις επόμενες ημέρες αναμένονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες την Κυριακή (22/12) θα επηρεάσουν τα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με το meteo, έντονα θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά, βόρεια ηπειρωτικά και το Ιόνιο, ενώ σημαντικά ύψη βροχής θα καταγραφούν στην Ηπειρο τη Δυτική Στερεά και το Βόρειο Ιόνιο.
Ο προγνωστικός χάρτης του meteo

Κύριο χαρακτηριστικό της αλλαγής του καιρού αναμένεται να είναι η ενίσχυση των νότιων ανέμων στο Αιγαίο και των δυτικών στο Ιόνιο. Η ένταση θα φτάσει τα 8 μποφόρ και τοπικά τα 9, σύμφωνα με το meteo, και είναι πιθανό να δημιουργηθούν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Ο χάρτης των ανέμων
Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό των Χριστουγέννων

Η ΕΜΥ στην πρόγνωσή της για τις ημέρες των Χριστουγέννων προβλέπει κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες.

Για τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου προβλέπονται βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές στα δυτικά, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας και από το απόγευμα στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το βράδυ στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 7 με 8 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ που από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, που θα γίνει αισθητή στα βόρεια.

Την Παραμονή Χριστουγέννων και τα Χριστούγεννα, αναμένονται στην ανατολική και τη νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή πτώση. Παγετός αναμένεται κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου