Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ) υπέρ της συγκρότησης ενός αναλογικού Προεδρείου


Στις πρόσφατες εκλογές του ΤΕΕ / Τμήμα Δυτικής Ελλάδας περίπου το 30% των συναδέλφων εμπιστεύθηκε το όραμα της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών (ΔΚΜ) για ένα ανοικτό, δημοκρατικό και προοδευτικό ΤΕΕ. Το ποσοστό αυτό αντιστάθηκε στις «φωνές» εκείνες που έχουν επιλέξει την στασιμότητα και την διαμόρφωση αλλοπρόσαλλων συμμαχιών με μοναδικό σκοπό την συνδικαλιστική επιβίωση.   


Απευθυνθήκαμε στους συναδέλφους μας υπεύθυνα και με ειλικρίνεια, προβάλλοντας τις θέσεις μας. Με τις ίδιες αρχές θα πορευτούμε και στο μέλλον. Με συνέπεια και σταθερότητα, χωρίς να εκφράζουμε άλλες απόψεις στο Κεντρικό και άλλες στο Περιφερειακό Τμήμα του ΤΕΕ, για λόγους που ανάγονται σε μικροσυμφέροντα.
Η ΔΚΜ αποτίμησε το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν πρόκειται να σταθούμε σε τακτικισμούς που κρατούν το ΤΕΕ/ΤΔΕ δέσμιο παλαιοκομματικών συμπεριφορών. Θα παλέψουμε μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανα του κλάδου μας, προκειμένου να εκφραστούν οι ιδέες και οι αξίες της ΔΚΜ στην διάρκεια της επόμενης θητείας του ΤΕΕ.  
Για αυτό και τασσόμαστε ανοικτά υπέρ της συγκρότησης ενός αναλογικού Προεδρείου. Η ΔΚΜ και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, το έχουν κάνει πράξη, υπερασπίζοντας στην πράξη την πολυφωνία και τις δημοκρατικές διαδικασίες. Συνεπώς, η παράταξή μας έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της και για αυτό την εμπιστεύεται η πλειοψηφία των συναδέλφων της Κεντρικής Αντιπροσωπείας.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με ανάλογο τρόπο θα κινηθούν οι επικείμενες διαδικασίες συγκρότησης των Προεδρείων για την Διοικούσα του ΤΕΕ/ΤΔΕ και της Αντιπροσωπείας, ώστε να επιβεβαιωθεί ποιοι εννοούσαμε, και ποιοι όχι, τις προεκλογικές δεσμεύσεις για δημοκρατική λειτουργία των οργάνων.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου