ΠΑΤΡΑ - Δομάζος: Στη διάρκεια ενός αγώνα έχανα τέσσερα κιλά











Σε μια ιδιαίτερη τελετή στην Αγορά Αργύρη της Πάτρας, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής  Μίμης Δομάζος, παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο «Μίμης Δομάζος: Μυστικά και… άλλες αποκαλύψεις». Παρουσία της Δημοτικής Αρχής και των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της Παναχαϊκής του ’70, ο «Στρατηγός» όπως τον αποκαλούν μέχρι και σήμερα στην ποδοσφαιρική κοινότητα μίλησε για τη ζωή του στα γήπεδα.


«Ο Μίμης Δομάζος είναι ένας από τους μεγαλύτερους έλληνες αθλητές γιατί είχε δύο πολύ μεγάλες αρετές. Η πρώτη ήταν η μεγάλη του ανθεκτικότητα, αυτός ο άνθρωπος γεννήθηκε για να γίνει ποδοσφαιριστής. Η δεύτερη αρετή ήταν η μεγάλη πειθαρχία από την οποία διεπόταν. Προετοιμαζόταν για κάθε αγώνα ψυχολογικά και σωματικά» είπε για το Δομάζο ο αντιδήμαρχο; Παιδείας και Αθλητισμού, κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος. «Μπορούσε να μετρήσει τους αντιπάλους του και να υπολογίσει τις κινήσεις του. Έτσι κατάφερε να πάρει συνολικά 13 τίτλους και ήταν αρχηγός της ομάδας για περίπου 15 χρόνια. Ήταν ένας παίκτης με ήθος εντός και εκτός γηπέδου.»
Στη συνέχεια ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής, Βασίλης Στραβοπόδης αφού βραβεύτηκε μίλησε για την τιμή και τη χαρά του που  βρέθηκε στα ίδια γήπεδα με τον «Στρατηγό» είτε ως συμπαίκτης, είτε ως αντίπαλος.
Αφού προβλήθηκε ένα αφιερωματικό βίντεο για την Μίμη Δομάζο, η δημοσιογράφος του sportfmpatras.gr και του Σπόρ fmΠάτρας 96,3 Χριστίνα Βάγγαλη ανέλαβε τα ηνία της παρουσίασης. Όλοι οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ’70 – ’71 τιμήθηκαν με ευχαριστήριο βραβείο καθώς και οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ Παναχαϊκής, όπως ενώ στην αρχή της εκδήλωσης έγιναν ευχαριστήριες απονομές στον Δήμαρχο Πατρέων, κ Κώστα Πελετίδη για την πολύχρονη προσφορά του και εν συνεχεία στον αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού, κ. Παναγιώτη Πετρόπουλο.
Δομάζος: Στη διάρκεια ενός αγώνα έχανα τέσσερα κιλά
Ο ίδιος ο Μίμης Δομάζος εμφανώς συγκινημένος, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν ξεκίνησε αλλά και για το λόγο που του δόθηκε το προσωνύμιο «Στρατηγός».
«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους όσους βρίσκεστε σήμερα εδώ. Όλους τους παρευρισκομένους αλλά και την Δημοτική Αρχή. Αυτό το βιβλίο είναι για να μάθουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλαιότεροι. Έχω να θυμηθώ πολλά, τα τρία ρεκόρ στο ιστορικό μου. Τα οποία εύχομαι να βρεθεί κάποιος  να μου τα σπάσει, αλλά θα πρέπει να ξεπεράσει τις 536 συμμετοχές μου σε αγώνες και τα 10 πρωταθλήματα που κατέκτησα. Μεταξύ άλλων θα πρέπει να σας πω πως το να μάχομαι με τα «ιερά θηρία» του ποδοσφαίρου τότε, τον Πελέ και άλλους, θα έπρεπε να με κάνει να φοβάμαι αλλά δεν φοβήθηκα ποτέ. Έπαιξα για 22 χρόνια χωρίς να τραυματιστώ και ξέρετε πώς το κατάφερα αυτό; Υπολόγιζα πάντα τον αντίπαλό μου, ήξερα ποίος θα έρθει επάνω μου και πώς να τον αντιμετωπίσω. Ξεκινούσα την προετοιμασία για τον αγώνα της Κυριακής από την Δευτέρα. Αυτό γιατί δεν ήθελα να χάνω ποτέ. Ούτε στις προπονήσεις  δεν το ήθελα. Όμως επειδή δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα όταν έχανα έκανα τρεις μέρες να βγω από το σπίτι, όχι από την στεναχώρια αλλά επειδή δεν ήθελα την καζούρα. Χαρακτηριστικό για μένα είναι να ξέρετε πως όταν άρχισα το ποδόσφαιρο κοιμόμουν από τις επτά το απόγευμα! Στην διάρκεια ενός αγώνα έχανα τέσσερα κιλά γιατί επί 60 λεπτά από τα 120΄που διαρκεί ένα ματς, εγώ είχα την μπάλα στα πόδια μου. Μπορεί να θεωρούμαι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών αλλά για μένα, ο καλύτερος ήταν ο Λουκανίδης. Μπορεί να έπαιζε από τα τριάντα παιχνίδια τα επτά αλλά κέρδιζε και στα επτά. Ίσως αυτό που με έκανε να ξεχωρίσω ήταν η μεγάλη μου παρουσία στα γήπεδα, υπήρξα εκεί για 21 χρόνια. Η μπάλα και θα κλείσω με αυτό θέλει θυσίες…»
Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο Μίμης Δομάζος έδωσε αναμνηστικό στις παίκτριες της Β΄ Εθνικής της ομάδας Ίκαρος  Πετρωτού αλλά και στην δημοσιογράφο Χριστίνα Βάγγαλη.
πηγή  sportfmpatras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου