Π[ΑΤΡΑ : Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος κοντά στους «Μαχητές»


Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «ΜΑΧΗΤΕΣ» διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:00, στην έδρα του Συλλόγου επί της οδού Παπαδιαμαντοπούλου 1, στην Πάτρα.


 
Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση του κοινού για σύγχρονα θέματα που αφορούν οικογένειες και τον κοινωνικό περίγυρο, νέων με νοητική υστέρηση. Η ευαισθητοποίηση του κοινού, η κοινωνικοποίηση των νέων με νοητική υστέρηση, η ανάδειξη των ικανοτήτων τους, όπως επίσης η καταπολέμηση του ρατσισμού και των προκαταλήψεων είναι ζητήματα της σύγχρονης κοινωνίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, δήλωσε: «Στηρίζουμε εκδηλώσεις που έχουν σκοπό την ισότιμη συμμετοχή ατόμων με νοητική υστέρηση στην κοινωνία μας. Στόχος μας είναι να καταπολεμήσουμε φόβους και εμμονές που αφήνουν στο περιθώριο κάποιους ανθρώπους. Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε άτομα που για διάφορους λόγους παραμένουν μακριά από την κοινωνική ολοκλήρωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου