Πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι η ενημερωτική εκδήλωση για την προστασία των πολιτών από τις απάτεςΗ δράση συνδιοργανώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, την Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας και τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Μεσολογγίου
Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Μεσολογγίου
Με πρωτοβουλία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας και του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε χθες 20-12-2019, στις 10:30 το πρωί, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου, ενημερωτική εκδήλωση για την προστασία των πολιτών από τις απάτες.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολίτες και εκπρόσωποι φορέων και αρχών της Ι.Π. Μεσολογγίου, ενώ πραγματοποίησαν χαιρετισμό ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας Ταξίαρχος Ιωάννης Νταλαχάνης, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνος Λυρός και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Μεσολογγίου κ. Σπυρίδων Μελίστας.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν  :
1) Ο Υποδιοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου Αστυνόμος Α΄ Ανδρέας Καλαντζής,
2) Ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Β΄ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Ιγνάτιος, και
3) Η Αστυνόμος Β΄ Ειδικών Καθηκόντων - Ψυχολόγος Ιωάννα ΤΣΑΚΩΝΑ,
Κατά τις ενημερωτικές διαλέξεις πραγματοποιήθηκε αναφορά στη μεθοδολογία των απατεώνων, παρείχαμε συμβουλές προς τους πολίτες, και αναλύθηκε η ψυχολογική διάσταση του φαινομένου.
Επιπλέον, προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ελληνικής Αστυνομίας και βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις στις οποίες αποτυπώνονται πραγματικά περιστατικά, από πολίτες που εξαπατήθηκαν οι ίδιοι ή άλλα μέλη των οικογενειών τους.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Μεσολογγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου