ΠΑΤΡΑ : «Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ» στις αίθουσες της Veso Mare

Μια επική πολεμική ταινία, βασισμένη σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα, θα μας θυμίσει ότι «το θάρρος μερικών ανδρών μπορεί να αλλάξει τη ροή της ιστορίας»
Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ εξιστορεί μία από τις πιο φημισμένες μάχες μεταξύ του αμερικανικού και ιαπωνικού στόλου, που έδωσε στις αμερικανικές δυνάμεις το προβάδισμα στο μέτωπο του Ειρηνικού στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ταινία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, αφηγείται την ιστορία των αξιωματικών και των στρατιωτών, που χρησιμοποίησαν το ένστικτο τους, το σθένος τους και τον ηρωισμό τους για να νικήσουν τον εχθρό, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

 Για τη δημιουργία της ταινίας, έχει πραγματοποιηθεί εκτενής έρευνα σε ιστορικά αρχεία για να είναι η ταινία ακριβής και σωστά τοποθετημένη. Η αφήγησή της πραγματοποιείται μέσα από τρεις οπτικές γωνίες: από την πλευρά των Ιαπώνων, από την πλευρά των αμερικανικών Υπηρεσιών Πληροφόρησης και από την πλευρά των πιλότων που πολέμησαν στο USS Enterprise. Η ταινία αναφέρεται σε πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα. Οι ήρωες αυτής της ναυμαχίας κατάφεραν να κατατροπώσουν τον εχθρό ενάντια στα προγνωστικά χάρη στο θάρρος και την τόλμη τους.

Η σκηνοθεσία ανήκει στον ειδικό των ταινιών δράσης Ρόλαντ Έμεριχ («Ημέρα Ανεξαρτησίας», «Μετά την Επόμενη Μέρα»), ο οποίος καταφέρνει να κάνει μια επικών διαστάσεων πολεμική ταινία που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και σε υπαρκτά πρόσωπα στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μια κινηματογραφική εμπειρία που πρέπει να βιώσεις στην αίθουσα.
Στους κινηματογράφους  από την ODEON

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου