ΠΑΤΡΑ : Το Καρναβάλι των Μικρών

Σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι των Μικρών, τη μεγάλη γιορτή των παιδιών, που αρχίζει το ερχόμενο Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και θα κορυφωθεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί με τη Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών. Ωστόσο ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων προβλέπει και μια επιπλέον εκδήλωση, που θα αποτελείται από την ιδέα της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 τα παιδιά να εκφράζουν τα συναισθήματά τους ζωγραφίζοντας («Θα σε φοβίσω πόλεμε!») καθώς και πεντάλεπτα θεατρικά σκετσάκια με τη συνεργασία και τη συμμετοχή των σχολείων στην πλατεία Γεωργίου Α΄, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, μέσα στην τελευταία εβδομάδα του Πατρινού Καρναβαλιού.
 
Το Καρναβάλι των Μικρών, που αποτελεί ένα από τα πιο γνήσια, επιτυχημένα και δυναμικά κομμάτια του Πατρινού Καρναβαλιού, φιλοδοξεί για μια ακόμη φορά να κερδίσει τις εντυπώσεις και να συντονίσει την πόλη στον παλμό των μικρών καρναβαλιστών αλλά και να δημιουργήσει σημαντικές εστίες αποκέντρωσης μέσα από τις περιφερειακές καρναβαλουπόλεις. Έχοντας ως κύρια χαρακτηριστικά τη συλλογική συμμετοχή, τη δημιουργία, την συνεργασία, τον ευαίσθητο τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τις μικρές ηλικίες, οι οποίες αποτελούν το φυτώριο για ένα ελπιδοφόρο μέλλον, και συνδυάζοντας ιδανικά την εκπαιδευτική και την ψυχαγωγική διαδικασία, το Καρναβάλι των Μικρών μεταφέρει το μήνυμα της χαράς της ζωής και της αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα.
Με θέμα φέτος «Κύκλο κάνουν τα παιδιά / με χρώματα διαφορετικά / σφιχταγκαλιασμένα και δημιουργικά», το Καρναβάλι των Μικρών προσαρμοσμένο στο κεντρικό θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού «Υπέρ, περί, ανά…κύκλο κάνω στη χαρά», έχει ως κεντρικό σύμβολο τον κύκλο με διακριτά τα μηνύματα της ενότητας, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της συνύπαρξης χωρίς αποκλεισμούς όλων των παιδιών ανεξαρτήτως καταγωγής και εθνότητας.
Οι Καρναβαλουπόλεις με θέμα την Ανακύκλωση θα προσφέρουν παραμυθένιους παιδότοπους απόδρασης για τους μικρούς και τους συνοδούς τους. Ένα ανέμελο ταξίδι στη χώρα του κεφιού, του γέλιου, της διασκέδασης, του παιχνιδιού και του αυθορμητισμού, που θα αξιοποιήσει ιδανικά τις τέχνες αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία. Μουσική, χορός, ζωγραφική, παιχνίδι, μεταμφιέσεις, κατασκευές, μάσκα, καπέλα θα έχουν την τιμητική τους και θα διαμορφώσουν νησίδες χαράς εκπλήσσοντας ευχάριστα συμμετέχοντες και περαστικούς.
Όλα είναι έτοιμα για την πρώτη περιφερειακή Καρναβαλούπολη, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10.30πμ έως τις 2μμ στην πλατεία μπροστά στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στην οδό Αριστοτέλους στην Περιβόλα και επιφυλάσσει στα παιδιά άφθονη διασκέδαση, παιχνίδι, μουσική, χορό και δημιουργία μέσα από κεφάτες, πρωτότυπες και ευρηματικές δράσεις.
Οι Καρναβαλουπόλεις θα υποστηριχτούν από διάφορες κατασκευές και στοιχεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων. Τον ζεστό, κεφάτο, αποκριάτικο τόνο θα δίνει ο τζίτζικας, η μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών, εμψυχωμένη από τη Μάχη Γιαννακοπούλου. Οι περιφερειακές Καρναβαλουπόλεις πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα διαμερίσματα και τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους.

Το πρόγραμμα του Καρναβαλιού των Μικρών έχει ως εξής:

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020
Περιφερειακή Καρναβαλούπολη
10.30-14.00 Πλατεία μπροστά στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στην οδό Αριστοτέλους στην Περιβόλα

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020
Περιφερειακή Καρναβαλούπολη
10.30-14.00 Πλατεία στα Δεμένικα (επί των οδών Ειρήνης και Φιλίας & Αγίων Θεοδώρων)

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020
Περιφερειακή Καρναβαλούπολη
10.30-14.00 Πλατεία Αμπελοκήπων στα Κάτω Συχαινά

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020
Κεντρική Καρναβαλούπολη
10.30 Πλατεία Υψηλών Αλωνίων
Παράλληλα με τις κεντρικές δράσεις θα εξελίσσεται η δράση «Σε φοβίζω πόλεμε!», μια ιδέα της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2020, όπου τα παιδιά θα εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα από τη ζωγραφική με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις των μελών της Κριτικής Επιτροπής

Κεντρική Καρναβαλούπολη
10.30 Πλατεία Υψηλών Αλωνίων
Παράλληλα με τις κεντρικές δράσεις θα εξελίσσεται η δράση «Σε φοβίζω πόλεμε!», μια ιδέα της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2020, όπου τα παιδιά θα εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα από τη ζωγραφική με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις των μελών της Κριτικής Επιτροπής


Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020
Baby Rally
10.30 πρώην κάμπινγκ του ΕΟΤ στην Πλαζ της Αγυιάς
Σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020
Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών
11.00 αφετηρία: Πλατεία Ομονοίας, διαδρομή: Γούναρη-Κορίνθου-πλατεία Γεωργίου περιμετρικά από το κάτω μέρος-Κορίνθου με δυο εξόδους στις οδούς Ερμού και Αγίου Νικολάου.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020
17.00-20.00 Πλατεία Γεωργίου Α΄
-«Θα σε φοβίσω πόλεμε!»
Μια ιδέα της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2020, όπου τα παιδιά θα εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα από τη ζωγραφική με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις των μελών της Κριτικής Επιτροπής
-Πεντάλεπτα θεατρικά σκετσάκια με τη συνεργασία και τη συμμετοχή σχολείων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου