ΙΩΑΝΝΙΝΑ : Θεόδωρος Νιτσιάκος: Νεκρός σε τροχαίο ο γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας

Στη θλίψη έχουν βυθιστεί τα Ιωάννινα με τον θάνατο του Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του κατέληξε σε χαράδρα.
Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Παρασκευής ο γνωστός επιχειρηματίας ανασύρθηκε θανάσιμα τραυματισμένος από το όχημά του, το οποίο έπεσε σε γκρεμό βάθους 20-25 μέτρων κοντά στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων, το χωριό από όπου κατάγεται, και όπου είχε πάει για κυνήγι.




Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος γεννήθηκε στις 25/3/1944 στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων, ενώ έπειτα από σπουδές στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης πήγε στην Ολλανδία, που κι εκπαιδεύτηκε σε θέματα πτηνολογίας.
Οι σπουδές του τον ώθησαν να ασχοληθεί με τον συγκεκριμένο κλάδο και το 1972 αποφάσισε να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα.

Το χτίσιμο της επιχείρησης και η στήριξη από τους γονείς του

Το ξεκίνημα δεν ήταν εύκολο για τον Θεόδωρο Νιτσιάκο, καθώς η Αγροτική Τράπεζα δεν του εξασφάλιζε την απαραίτητη χρηματοδότηση για την επιχείρησή του. Κάπου εκεί ήρθε η στήριξη από τους γονείς του, οι οποίοι πούλησαν τα πρόβατά τους για να τον βοηθήσουν.
Σταδιακά η επιχείρηση πραγματοποιούσε συνεχή βήματα προόδου, με αποτέλεσμα να φτάσει στη δημιουργία ενός κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου .
H εταιρεία που κατάφερε να «χτίσει» ο Θοδωρής Νιτσιάκος είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κρέατος κοτόπουλου στην Ελλάδα, εκ των σημαντικότερων επιχειρήσεων εμπορίας δημητριακών και σογιαλεύρου και μέσα στις 10 μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας με βάση το τζίρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου